INTRESSEKLUBBEN!

Hej hej! Det var en hemlig person som undrade vad jag pluggar, och det skall jag berätta! Jag har idag gått min andra dag på kulturverkstan, en projektledarutbildning, YH(yrkeshögskoleutbildning), inom kultur. Det känns hursomhelst jävligt bra, och jag tror att jag kommer trivas fett bra, och man kommer kunna läsa om hur det går och mina tankar här på bloggen.

En äcklig sak; låg och lyssnade på ljudboken Ett Öga Rött av Jonas Hassen Khemiri, som jag fått i uppgift att läsa tills på måndag. Läsa den var också det jag hade tänkt, men adlibris fuckar med mig och boken är väldigt sen, så jag tankade ljudboken sålänge. Första gången jag lyssnar på en ljudbok, har väl fått för mig att jag skulle störa mig på hur personen läste, vilket tempo, var betoningen las osv, personen som läser har ju rätt stor makt att forma boken och sätta sin egen prägel. Och just med en bok som Ett Öga Rött hade det låtit helt utvecklingsstört om Stefan Sauk läst upp den, då den är skriven på "rinkebysvenska" (vet inte vad den politiskt korrekta termen är; förortssvenska? edit: kollade snabbt på wiki, och tydligen var det "multietniskt ungdomsspråk" som det heter på bajsnödiska), men boken är otroligt bra uppläst av Jonas bror, Hamadi Khemiri, så jag tror jag kommer ge det en chans på andra böcker med. Det är rätt avslappande, faktiskt.

Nu till det äckliga, för det var inte att jag lyssnade på en ljudbok som var äckligt, det var rätt fresh. Mina ögon uppfattar på golvet vid mitt xbox en vidrig varelse på åtta, håriga ben, stor som ett klassiskt sudd om man räknar med benen. Den största spindeln jag sett i Sverige någonsin, förutom på zoo. Jag smög till köket och hämtade dammsugaren, full effekt, och en rysning när jag såg hur den stora kroppen flög in i det svarta hålets vakuum.

Jag är, som Daniel Kellerman har lärt mig att det heter, araknofob, dvs rätt för spindlar. Jag vet egentligen inte varför, det är ju rätt orimligt då alla spindlar i Sverige är rätt omäktiga och värdelösa på att döda människor, men jag tror att allt kan deducera (tack synonymer.se!) till när jag var barn och min familj skulle ut och resa till någon spansk svenne-ö, typ Gran Canaria. Vi sov natten innan vi skulle åka hos min morbrors familj utanför Göteborg, och jag och min syster sov skavfötters i ett gästrum. Jag vaknade av att min syster sparkade till mig, och hon berättade att det satt en fet spindel på väggen. Jag vände mig om och såg cirka två decimeter bort en elak jävel som satt blixtstilla och tittade på mig. Modell större, antagligen samma art som min smygarspindel idag. Jag var nyvaken och förvirrad; så jag sa att hon skulle försöka somna om, utan att tänka på det vidriga aset. jag låg och hörde hur spindeläcklet låg och flåsade och bara väntade på jag skulle somna så den kunde slå till, och äckla runt i ansiktet på mig. Hade detta hänt nu hade jag hoppat upp och skrikit som duschbruden i psycho, men då försökte jag hålla masken. Jag kunde inte somna om, så efter några minuter av krypande ångest, sprang jag ut i vardagsrummer där mor och far sov. På vägen ut såg jag ytterligare 2 spindlar, en på den motsatta väggen och en på dörrkarmen, min panik ökade och jag minns att jag var asrädd att jag skulla trampa på en spindel med mina bara fötter. Minns inte exakt, men tror att jag la mig på mattan i vardagsrummet med en filt. Safe.

Morgonen efter minns jag att det på diskbänken låg en hopskrynklad papperstuss med långa, svarta ben som stack ut. Jag minns att jag rös, och att benen hade mycket hår. Detta verkar vara en art spindlar som bara finns på västkusten, har inte sett/hört nåt om dem nån annanstans. Vi snackar liksom inte långben-spindlar, som förvisso är äckliga, men i sin tafatthett och med sin bollkropp ändå har en charmig faktor. Vi snackar ren och skär ondska. Försökte googla lite, men det började helt ärligt krypa i hela kroppen på mig, men lyckades få fram giant house spider, och jag tror att det är nåt likande. Helt ofarlig tydligen, men fortfarande vidrig. Jag hoppas med hela mitt hjärta att den är död, och att den inte kryper ut ut röret inatt för att hämnas genom att dansa över mitt sovande anlete.

En annan grej som upptagit min tid är National Geographic's documentära skildring av narkotika, Drugs Inc, Som änsålänge finns i fyra avsnitt, Marijuana, Kokain, Meth och Heroin. Det intressanta är att dokumentären försöker vara så objektiv som möjligt, den tar hänsyn till alla inblandade parter, odlare, säljare, smugglare, polis, brukare och missbrukare. De gör också en skilland på hårda och mjuka droger, något som är rätt vanligt i resten av västvärlden, men som i Sverige tyvärr är långt borta. De låter både människor som är för det hopplösa War On Drugs, men låter även människor som förespråkar Harm Reduction komma till tals, och visar bl.a upp positiva reaktioner på Hollands narkotikapolitik och marijuanans medicinska egenskaper, och hur staten i Schweiz lagligt skriver ut heroin till missbrukare som uppfyller vissa kriterier, och hur det har lett till att narkotikarelaterade brott minskat i stor utsträckning. Väldigt intressant dokumentär, och jag rekomenderar den till alla som vill ha en subjektiv bild av narkotika, bruk och politiken kring den. Sverige håller krampaktigt fast i sin restriktiva linje, men vi börjar bli ensamma, då många andra länder börjar inse att man borde kanske försöka minska skadeverkningen av droger, istället för att bedriva ett för samhället kostsamt krig som det är dömt att förlora. Se!

Världens osexigaste drog utses härmed av mig, trumvirvel; METH! Den norpade platsen med en hårsmån före Crack, men på grund av det ökända begreppet Meth-mouth så var beslutet enkelt. Det är alltså när tänderna, på grund av kemikalier i drogen, efter längre tids bruk ruttnar i munnen på en. Enjoy!
Nu ska jag sova bror.


Kommentarer
Postat av: Åm

Dammsug inte upp spindeln, kasta honom/henne i toaletten. Kommer krypa ut igen. been there, done that!

2010-08-18 @ 01:12:20
Postat av: IT'S KOOL ERIK, MUTHERHUGGER!

Måste säga att det var en jävligt ägig krönika. Garvade, snyftade, tänkte till och fjärtade. Mäktigt att ord kan framkalla sådana effekter (även om jag tror att bönorna jag åt till lunch bidrog till den sistnämnda reaktionen).Jag trodde att jag kastade ut spindeln från din lägenhet? Tänk att det kan finnas flera, helt otroligt obehagligt faktiskt.Grattis Adam, du äger. Heja dig, död åt alla som hatar!

Postat av: lillasyster anna

jag minns det också! Jag trodde i många år att det var en mardröm... buhuhuhuh äckliga spindlar

2010-08-18 @ 15:55:14
Postat av: Marri

Tur att Hamadi är bättre bokuppläsare än filmskådepelare, för sist jag kollade SÖG han i Farsan. Ok, allt sög i Farsan. Förutom farsan. Antagligen därför den heter Farsan, och inte Hamadi.

2010-08-19 @ 17:30:15
Postat av: Kool E

Farsan var verkligen en enorm besvikelse. Hon från Se upp för dårarna var också jubileumssämst i farsan. Josef Fares sämsta film någonsin :(

2010-08-20 @ 16:22:26
URL: http://stressmarks.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback