Tuffare Än Läder


Stockholm för nåt år sedan.

Jag har en granne i huset som verkar vara lätt psykiskt störd. Vet inte i vilken uppgång han bor, men han är freakin' weird. Jag vet inte om jag skrev om den senaste incidenten, jag berättar ju inte allt som händer mig. Det vore tragiskt. Jag plockar ut guldkorn, som när jag berättar roliga historier om att jag hatar SJ eller att jag smygtvättar. Anyways, förra gången jag stötte på honom så skulle jag, lustigt nog, tvätta. Jag hade skrivit upp mig på listan, och någons namn var överstruket, någon hade alltså ångrat sig. Fine, tänkte jag, och begav mig ner med min månadsfulla tvättkorg. Väl nere i stugan så stod en man, rätt kort, skäggig och bastant och såg arg ut. Jag hälsade och han frågade:

"Är det du som har strykit över mitt namn?"
"Ehhh, Nej?"
"Jag har faktiskt tvättid nu. Jag ska tvätta!"
"Ok, gör du det...Tjabba."

Ok, för att greppa hans logik; han trodde att jag hade strukit över hans namn och skrivit mit eget. Detta är det dummaste jag hört. OM jag hade gjort detta, hur skulle jag komma undan med det? Skulle jag ha antagit att han skulle komma ner och säga: "Jaha, jag bokade visst ingen tvättid. Mitt namn står ju uppenbarligen inte på listan. Jaja, så galet det kan bli! Hej pårej!" Och tillråga på allt så såg jag att han demonstrativt strykit över mitt namn från listan. Psycho...

Denna gång var den inte lika dramatiskt, men nåt fel är det ju på människan. Jag kommer ner för att hämta min tvätt, jag hade en tid bokad, jajjemen, och nu står karln därnere när jag kommer. Jag hälsar och får inget svar. Det går upp för mig att det är samma man som sist, och att han står och suddar och skriver på listan. Jag plockar ur min tvätt ur tumlaren och hör att han står utanför, för att sedan gå sin väg.

Alltså, för att inte ens hälsa på tilltal i tvättstugan, så krävs det att man är ett riksmongo utan dess like. Det var ju inte så att jag kramade om honom och tog honom på ballen, bara ett avslappnat "tja!". Han kanske har byggt upp ett hat mot mig i tron om att det var jag som försökte stjäla hans tid. Han väntar bara på rätt tillfälle att hugga mig. Cell Therapy...

Andra nyheter om min tvättstuga är att jag satte upp en lite busrolig, ironisk lapp för att se vad som hände. Grejen var att det redan satt en lapp uppe, en som förmanade folk att städa bättre efter sig. En sån lapp som sitter i varje fucking tvättstuga i hela sverige. Jag har aldrig fattat grejen, man går liksom in och lägger sin tvätt i maskinen. man går upp och kollar på illegalt nedladdade serier, man byter plats på kläderna till tumlaren och torkrummet, man drar några youtube-klipp och sen hämtar man sina kläder. Hur hinner man stöka ner? Jag har aldrig upplevt en tvättstuga som stökig, det är liksom ett kaklat rum med en mangel från 40-talet som ingen använder, och man spenderar knappt någon tid där. Om man inte klampar ner i lerstövlarna och rensar fisk i torkrummet så är det rätt lätt att inte stöka ner.

Så jag skrev en lapp och frågade ärligt vad problemet var. En öppen fråga både till de s.k nedstökarna, men även till de som tycker det är stökigt. Jag körde lite referenshumor, CSI-tvättstugan som kom in med UV-lampa och letade efter hudavlagringar och hårstrån, och lämnade en del av pappret rent för debatt. lIte som en facebook-wall. Fick en positiv kommentar av nån som föreslog att Sven Wolter som huvudrollen i CSI-tvättstugan, och som hade undertecknat med "orolig i 5c" LYSANDE! Sen var den någon som blev sur och gnällde att lappen var barnslig, såklart. Svarade inte på min fråga utan bara bitchade lite istället. Wuää wuää, barnsligt, alltid smutigt, wuuää, wuää!! Någon annan hade satt upp lappar i soprummet med provokativa budskap: "Alla som inte komposterar är våldtäktsmän" samt "Källsortera eller piskan!" och direkt så kom det även lite konspirationsteorier på min lapp; kan det ha varit samma person som skrev de andra barnsliga lapparna?

Mitt nästa steg kommer vara att sätta upp en lapp som klagar på tt det sitter uppe för många lappar, samt ett fält där man kan skriva under om man vill att de skall plockas ner. Vad tycks? Jag tror det kan bli succé. Lappen efter det skall påpeka att lappen innan var en dålig lapp, då den hade dubbelmoral.

Är det någon som läste hela inlägget? Det är rätt långt liksom. Och jag har frågat förut; vilka är det som läser här? Erik är en öppenbar, men sen så är det i snitt 15-20 pers till per dag som läser, och jag vill kartlägga er! Kanske skapa en blogg där ni får säga ert? vad vill ni läsa om? Vill ni gästblogga? Alla får gästblogga! Jag läste inte ens igenom Limpans inlägg innan jag publicerade det, jag är emot censur! Skriv en kommentar isf! New Direction behöver en New Direction!

Kommentarer
Postat av: Katrin R

Jag läste hela ditt inlägg Adam och fnissade åt tvättstugehistorierna. Jag brukar sällan läsa hela inlägg så det var tur att du tog upp frågan om läsare i just det här inlägget, annars hade jag aldrig berättat för det är väl lite fördelen med öppna bloggar tänker jag, att man kan läsa anonymt. Jag började egentligen läsa din blogg för en vecka sen när jag bytte webbläsare (en annan bloggare skrev att explorer var för loosers) och då fanns din blogg med bland BOKMÄRKEN, inte för att den kommer per automatik med Firefox utan för att jag la in den där förra gången jag gav Firefox en chans, en tid då ALLA bloggade. Ytterst få av mina bokmärkta bloggar uppdateras fortfarande så det ska du ha en eloge för, även om det är lite för mycket youtube-länkningar i din blogg för min smak.P.S.

Det är kul att du illustrerar inlägget med en bild på en kille från Karlstad istället för en bild på lappen i fråga.

Postat av: Escal

Jag läser inte din blogg. Allt du skriver är trams och skulle jag få bestämma skulle du censureras till och med från att få skriva små lappar. Du skulle helt enkelt bli av med förmågan att skriva. Hur fårgar du kanske? Vi börjar med att hugga av dina händer, sedan dina fötter och sedan din tunga. Sedan tvingar jag dig personligen att "olära" dig att kommunicera så inget någonsin kan uttryckas av dig ågonsin igen.

2010-02-26 @ 15:22:26
URL: http://escapeisthis.com
Postat av: Kool E

Jag hatar kommentarer och att folk alltid ska ha åsikter om allting. Det ska gärna vara åsikter med en "air" av att kommentatorn har rätt, nej, en skyldighet, att uttrycka sin åsikt. Som att hela världen måste höra. När jag kommenterar på din blogg så är det bra, men ingen annan. Typ som Katrin R. Hur kan man ha för många youtube-länkningar? Hur? Det är omöjligt.Jag tycker inte att du ska öppna en sida för kommentarer till det 20-tal som läser din blogg. Jag vill kommentera här, ibland. De flesta som läser kommenterar inte alls. Samtidigt som jag tycker att Katrin R är HELT DUM I HUVET LIXOM som tycker att man kan ha för många youtubeklibb på sin blogg (hur dumt är inte det liksom???!) så tycker jag att Katrin R har en poäng i att det är trevligt att vara anonym, att bara läsa. Alla måste inte vara kända vid namn varje gång man gör något. Död åt facebook, t.ex. Mest iofs för att jag inte har fler "vänner" på facebook som är som jag. Istället för människor som skriver roliga saker så har jag kusiner som typ skriver "Heja Sverige" när det är stafett i OS. Är OS så kul att man går in på facebook och skriver Heja Sverige? Nej, det är det självklart inte, men det värsta är att jag inte kan ta bort dem - FÖR JAG BRYR MIG FÖR MYCKET OM VAD ANDRA SKA TYCKA! FUCK YOU ALL!Bra inlägg annars, kul läsning. Lite som rocky fast i kvasiromankapitelform. Buck Buck!

2010-02-26 @ 19:04:24
URL: http://stressmarks.blogg.se/
Postat av: Apan

jag tror att Katrin R träffade en känslig punkt hos dig Erik, i.o.m att 90% av dina inlägg består av youtubeklipp? Men jag kan nog vara beredd att hålla med, det är ju alltid roligare med roliga insikter och gall-spyor på saker som irriterar en. Du borde ta till dig erik, och kanske skriva lite mer? Kanske låta oss komma in i din hjärna? Se vad för sjuka saker som flyter runt där uppe likt en bajskorv i en toalett? Din kommentar nu t.ex, man kanske kan tänka sig ett inlägg ang. din rädsla för vad andra skall tycka om du plockar bort dem från facebook? Kanske ett konkret exempel på en person som du klarar dig utan? Det hade jag velat läsa, och det hade nog gett mig en semi-bånge. Skriv om det!

2010-02-26 @ 19:23:17
URL: http://newdirection.blogg.se/
Postat av: Kool E

Problemet är att jag inte har ett behov av att låta folk som läser min blogg (vilket är typ 3 personer om jag får överdriva lite) komma in i mitt huvud - De har redan varit där! Katrin R träffade inte alls en öm punkt! Att 97 % av alla inlägg är youtubeklipp med standardiserad bakgrundstext är ett lustigt sammanträffande med att jag blev VÅLDSAMT UPPRÖRD över vad hon skrev om youtubeklipp i bloggar.Jag gör min blogg för min skull. Om du, Joel eller Claes (som jag vet har läst bloggen vid minst 2 tillfällen, vilket enligt min standard klassar er som prenumeranter) har hört en låt eller sett en video som gav något, av alla som lagts upp (rätt jävla många), så är det kul. Men det blir inte roligare av att 5 till skulle göra så. Jag är ingen Messias, jag har inget budskap att sprida. Jag pissar på alla som är så insnöade i sina egon att de tror sig ha något att erbjuda världen, bara i egenskap av att de är människor. Alla människor är människor (duh!), den mänskliga erfarenheten är inget som bara människor i rika länder har en del av.Nu ska jag lägga upp en till häftig hiphopvideo från youtube, och sen ska jag kolla på Smala Sussie. Intressant? Nej, jag vet.

2010-02-26 @ 19:31:59
URL: http://stressmarks.blogg.se/
Postat av: archN

Du kanske borde gå en svenskakurs? Eller se efter om inte Folkuniversitetet har en kvällskurs i tangentbordsanvändning som du kan gå?

2010-02-27 @ 13:14:27
Postat av: Adam

ladies and gentlemen; I give you: TURTLE IN A COMA!! The Slowest Wrestler Ever!

2010-02-27 @ 14:53:37
Postat av: Kool E

archN: Jag ser framför mig att du har kontrolläst dina små meningar om och om igen för att inte framstå som en idiot när du klagar på stavfel (som händer alla vid slarv). Vem klagar på stavfel? Svara, vem? Jag förstår inte vad som är så häpnadsväckande över det att man skriver en kommentar om det - en hyggligt otrevlig kommentar dessutom. ÄET BASJ OCH DÖ!

2010-02-28 @ 11:05:04
URL: http://stressmarks.blogg.se/
Postat av: Limpan

Jag läser. You know it.

2010-03-15 @ 16:25:40
Postat av: Klara T

Jag läste också hela inlägget, på inrådan av Katrin R. Angående youtube-länkarna ställer även jag mig tveksam till ett frekvent användande. Om man nu är så jävla intresserad av youtube-klipp kan jag rekommendera sidan youtube.

2010-03-20 @ 15:27:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback