GÄSTBLOGGARE: Limpan FredbergHejsan ja.

Linus Fredberg heter jag, och har fått den gigantiskt stora äran att sätta mina tankar i pränt hos en av världens största bloggare för stunden. Vet fan inte vad jag ska skriva här, men Bloggaren tyckte jag skulle berätta lite om senaste besöket i Hufvudstaden. Antagligen för att han är avundsjuk för att han inte fick följa med på bögklubb med mig och the Antons. Tänkte dock börja med life värdelös info, för det är tydligen det själva bloggandet handlar om. (lex. Blondinbella, kissie, osv osv osv osv osv osv osv)

Jag är nog den totala kontrasten till Bloggaren, jag lyssnar på Bruce Springsteen, oldies, röker cigarr, dricker whiskey, tittar, läser, äter allt som har med sport att göra, Älskar gud(Håkan Mild, är egentligen Ateist, men in Håkan we trust.), är uppvuxen i civilisationen, listan är lång. 22 år gammal f.ö.

I Söndags så var vi med vårt kära arbete på en liten business-tripp till den kungliga hufvudstaden, vi hade sällskap av världens härligaste kollegor, chefer, Jakob Öqvist, och Charlotte Pirelli. Efter en dag full av överaskningar och prisutdelningar, så började så festen. Det spelades eurodisco, R&B, hip hop, schlager, och diverse svenssonfestamusik. Ingen Bruce Springsteen. Alla dansade med alla, alla gapade ut sina kärleksförklaringar till varandra, och älskade livet.

Adam Björkamn försökte sig på att C-Walka till Charlotte Pirelli. Måste vara det häftigaste jag varit med om, han försökte även c-Walka till övrig musik också, till er som undrar, med betoning på försökte. =) Gjorde han inte det så hade han alltid en robotdans som ässet i rockärmen. Berns salonger skall tilläggas är faktiskt ett ganska häftigt ställe att festa på. Var det bara jag och G som fastnade för att ansikten på väggarna? Och undrade vad men behöver göra för att hamna där?

När klockan börjar närma sig ett så stänger baren, helt förståeligt en Söndag. Men det kändes fel på nåt sätt att dra sig hemåt mot Anglais redan då. Jag och G börjar fråga runt med uppdraget att hitta ett ställe som är öppet längre på Söndagar i Stockholms baksida. Efter mycket om och med så golar en kille som jobbar och bor i Stockholm om att ett ställe som heter Cafeét har öppet till 3. PANG, vi är där med en taxi, Weihard hängde på. Vi kommer fram och inser att detta ställe faktiskt heter Café Opera. Det har man ju faktiskt hört talas om. Inte minst den sorgsna historien om fotbollslaget som faktiskt var en ganska framgångsrik plantskola för de "stora" fotbollslagen i Stockholm, men som sedan blev Väsby United som även de fungerar som en språngbräda för talanger. Café opera kostade 200:- att entra, kändes sådär, men det fick gå. Jobbar ju på 3. Inte så mycket folk. Efter en stund ser jag till min förtjusning att 3 st lite högr upsatta på företagen valt att följa med oss efter mina påtryckningar. Blev lite drinkar och liknande där inne. Men i övrigt rätt dött. Även om jag vann 300 på black jack. Tänkte efter storvinsten vara lite snäll och köpa 3 shotar Sambuca till mig och The Antons, 4:or, räckte inte med 300 spänn på Café Opera, fick punga ut 360:-. Helt sanslöst.

Efter en stund ska jag och G hänga in våra rockar, en trappa upp. Där träffar vi 2 st flickor, som skall till ett ställe som heter Patricia. Som ska ha dansgolv och öppet länge. Varsågod, vi är med. =) Kommer dit och inser att det är en Gayklubb. Fuck it, skönt att slippa alla klängiga brudar sa G. När vi kommer in så inser jag att mitt skärp gått sönder, detta är faktiskt roligt, men något som man bara får för sig på fyllan.

-G!! Mitt skärp har gått sönder!!!!!!
-ok, vaddådå?
-Det ser ju ut som jag går runt med öppet skärp, dom kommer våldta mig!!!!
-Ta av dig det och släng det då?

sagt och gjort. Drog av mig skärpet och slängde det i ett hörn. Sen dansade vi loss. Bland hungriga blickar. Skön stund; Weihard dök upp. Nu var vapendragarna kompletta igen. Och vi dansade och drack öl på Patrica till stängning. 05:00. hemma på hotellet 05:30. Har ett svagt minne av att Markus varnade mig när jag gick och la mig, han sa att jag inte skulle lägga mig, för bussen tillbaks till Göteborg går 07:00 och att jag aldrig skulle komma upp. Fuck it! Jag kommer väl fan upp eller?

10:30 - Vaknar av att hotelltelefonen ringer,  Weihard i andra änden med den värsta bakfyllerösten jag hört.
- Du, det är ju bara så att vi missat bussen, och måste ta ett tåg tillbaks till Göteborg. Går ett 12:07.

 Amazing. Vi hade missat bussen, Bloggaren ringer mig nån minut senare, och skrattar åt mig i telefonen, sätter på högtalaren och ber alla i bussen skratta åt mig. Tydligen så hade Markus väckt mig när bussen skulle gå, och fått upp mig ur sängen genom att dra i mitt ben. Jag hade då satt mig upp och klagat över att jag hade skitont i foten. Och sedan lagt mig och somnat om, detta har jag ingen minne av what so ever.

Snacka om ångest. Dom säger även att G inte är med på bussen, han går inte att få tag på. Efter ett par försök på mobilen så tar vi oss till receptionen och får killen där att ringa upp till G´s rum. han vaknar. Efter detta tar vi oss ner till Centralen i Hufvudstaden, äter på Burger King. Inte jag, jag köpte 2 bananer och 2 powerbars och en festis. Vilken Weihard redan förutsett. Vi bokar biljetter till ett X2000 som ska ta 3 timmar. Är hemma runt 3, och tågresan var det absolut trevligaste jag varit med om. Vi snackar känslor, vikrning, sömn mat, bluffstopp, korttricks.

Att missa bussen hem var det bästa som nånsin hänt.
Hade velat skriva mer, men jag har knappat ner allt detta under en halv lunch.
Så för er som undrar något, eller vill veta mer om mig, så skriv en kommentar. Har mer att berätta än en sorglig fyllehistora i Hufvudstaden. Men Bloggaren ville att jag skulle Gästblogga, och om Bloggaren ber om nåt så gör man det.
Han kan häxkonster.

Limpan....Out!


Bounce, Loser.Livet är flyktigt som en fjäder i Forrest Gump, eller som en påse i American Beauty. Hur äckligt klyschigt det än må låta har vi ingen tid att lägga på att vara bittra. Du har bara ett liv, och du kan dö imorgon. Att lägga en sekund på att vara bitter över saker du kunde gjort, människor du kunde mött, platser du kunde sett, är en sekund åt helvete. Låt inte de psykiska vampyrerna suga ur din energi, för de lever på din bitterhet.

Weapon Of Choice


Dagens vapen är som många redan gissat: Glock

Sliten efter en hektisk söndag i huvudstaden, gick upp kl halv 4. Var på Sales Academy, fick ett litet pris vilket var kul. Annars som det som det brukar, middag, fest osv. Trevligt! Fresh hotell, Anglais vid stureplan.

Så nu är man som sagt jävligt trött, skulle nog kunna somna stående, och då gick jag ändå och la mig i lagom tid.

Det blir nog update snart igen!

Pac Div - Mayor


tung!

GIMMIE THE LOOT!

Kom just in en gravt alkad man i butiken, han har vart inne förut, han kallar sig själv för tattare och har bleka knappt urskiljbara tatueringar över händer, fingrar och armar. Han viskade lite diskret: "Har du suttit?" och pekade på mina tatueringar, och jag svarade att jag är en laglydig pojke som inre suttit inne. Men han trodde inte på mig. "Sånt där får man inte hur som helst" påstod han. Sen sa han att jag var snäll och att han gillade mig, men han var nog med att förklara att inte var bög. Han tyckte bara att mina tatueringar var fina.Så här såg han nog ut när han var en ung sjöman.

Något Att Se Fram Emot:
För att man skall orka med vardagen så är det en fördel om man har roliga saker att se fram emot. Just nu längtar jag till sista helgen i månaden, då kommer min gode vän Erik hit. Då blir det härj. Även så skall vi se den stukade, tatuerade mannen Henry Rollins köra lite spoken word. Så det ser jag fram emot otroligt mycket. Smuggelöl från tyskland är på ingång också. Joorå saat e.


BALLADEN OM BÖG-TONY:
Spelar för tillfället GTA IV: The Ballad Of Gay Tony som jag fick i julklapp. Rolig story, kul med ett våldsspel för finniga tonåringar är en av de viktigaste karaktärerna är bög, och dessutom så är han, visserligen neurotisk, men ändå en kille man skyddar hela spelet. Spelet tar upp homofobi på ett sätt att det inte moraliserar, utan mer att det är en självklarhet att ens karaktär inte bryr sig om vad hans arbetsgivare har för sexuella prefenrenser.

Annars flyger How I met Your Mother rätt högt nu. Roligare än jag trodde, har tankat 4 säsonger. Bättre än 90% av alla sit-coms därute.

Livet från den ljusa sidan;

1. Våren är på väg

Eller nä, det är den ju inte egentligen inte. En gammal Adam-klassiker är att dra på sig vårjackan liiite för tidigt, bli sjuk och få feberyra. Och det är faktiskt bara januari, men idag när jag lunchade med min kollega och vän Markus så blåste en skön vind och det var soligt. Då längtade jag extra mycket till sommarens första dag, med ett sexpack corona under armen och solglasögon på, gåendes mot en gräsplätt för att titta på solnedgången. Romantiserar något sjukt över vår/sommar, men aldrig kring vintern. Kalla grus-vattenpölar i hallen är sjukt osexigt. Och den klassiskt romantiska bilden av vintern, dvs en fjällstuga med tänd brasa, dricka varm choklad på en isbjörnsfäll i understället, uppnås aldrig. Det blir grus-vattenpölar och kalla golv. Snöslask och totalt jävla mörker. Vintern sucks!

2. I En annan del av Köping

Ny säsong, väldigt bra! Blir uppriktigt glad när jag ser det. Det finns hopp för mänskligheten. Tobbe är ett komiskt geni, med en snortajt leverans av oneliners.

3. Hiphop

EPMD, Geto Boys, Ice Cube, Big L, Ras Kass, Nas, Biggie, Big Pun, KRS-One, Saïan Supa Crew, Clipse, Redman, Wu tang Clan, UGK,  OutKast, Goodie Mob, Slick Rick, 2pac, Busta Rhymes, MF Doom, Devin The Dude. Tack skall ni ha för att ni gör så fin musik som gör mig glad.

Dagens låt:


Ras Kass - Golden Chyld

For The KidsLite tecknat för barnen.

GOLDEN DAYS:

CLASSIK:

http://www.rathergood.com/independent_woman

http://www.rathergood.com/gaybar

http://www.rathergood.com/moon_song

http://www.rathergood.com/alf


Minns ni dessa? Sjukt bra från rathergood!

EDIT: såg just att jag gjorde reklam för sexualförbrytaren Hugh Grant senate film på bloggen! Vad kul!

Sick And Tired

Till Mitt Försvar:

Dagens lika som bär:

John Malkovich och Tom Waits. Kom inte och säg att de inte är lika varandra! 


The Imaginarium of Doctor Parnassus


"A Movie to die for!"

Såg igår sista filmen som Heath Ledger var med i innan han kolavippade. Han dog under inspelningen, och kunde därför såklart inte vara med i alla scener. (om man inte hade löst det med en massa trådar, krokar och formaldehyd. Vilket i sig hade varit en bedrift, men kanske inte optimalt.) Så istället så ringde man Johnny Depp, Jude Law och Colln Farrel som fick porträttera honom. Detta låter kanske corny, men det var väldigt fint, och de lyckades sy in det bra i historien utan att de kändes krystat.

Det är ju en Terry Gilliam-film, och jag är väldigt förtjust i honom, (12 apornas armé, Brazil, Fear and Loathing in Las Vegas etc.) och estetiken är fetsnygg rakt igenom, kickar Tim Burtons vita Goth-arsle med råge. Detta lär varit Terrysw största budget någonsin, och han har inte sparat på krutet. Det är en balansgång mellan färgsprakande drömlandskap och sjuka snetrippar med ruttnande kor med uppsvällda magar.

Så gå och se den, 5 av 5. Riktigt bra rollprestationer från Heath, Lily Cole och Tom Waits (som jag trodde var John Malkovich hela filmen!) Väldigt varm historia, och ett värdigt adjö till Heath.


BEST OF 2009 SKIVOR:


Maskinen - Boys 2 Men


Raekwon - Only Built 4 Cuban Linx Pt. 2 


Organismen - Om Gud Vill och Vädret Tillåter


Method Man and Redman - Blackout! 2

Vad säger ni? Några egna goda favvisar?