Adam - Poseidon 1-0

image90
Om de grekiska gudarna varit fab 5 så hade Poseidon varit Carson.

Under midsommarhelgen har jag varit i konflikt med havsguden Poseidon. För er som inte känner honom kan jag säga att ha är den vekaste av gudar, en riktig liten fjolla kan man säga. Ni ser ju bara hans pose liksom, den talar väl för sig själv. Inte särskilt butch.

Jag har alltså varit och seglat med goda vänner, vi åkte i torsdags kväll och kom hem vid 3-snåret på lördagen. Vi hade planerat att bege oss till Mariestad för att på fredganen äta en god bit mat och fira midsommar där, något som Poseidon inte ville förunna oss. Så regn och storm stod på schemat, men vi bet inte  i det sura äpplet, utan fortsatte stolt mot vår slutdestinaltion och fortsatte att daska våra kön i Poseidons ansikte. Han blev såklart rosenrasande och började gunga båten mer, något som ledde till sjösjuka. Inte "vi måste kräkas-sjösjuka" utan snarare bara "konstant illamående-sjösjuka", och det var ju ingen höjdare. Men vi tuggade calma som godis och blev lite sömniga.

Lagom till vi skulle dra på motorn och dra igenom det smala sundet in till Mariestad så slog Poseidon ut våran motor med ett rått skratt. Vi skulle vara tvungna att kryssa in i sundet, något som skulle bli en riktig utmaning. Självklart utnyttjar den gamle greken vårt underläge och river en stor reva i vårt storsegel. Man kan vid denna tidpunkt förstå att Poseidon är en sån som slåss som en Schlager-bög, klöser ögon och sparkar mot skrev, så vi måste avbryta seglingen, hissa focken ochbege oss tillbaka.
 
Så vi lade oss en 40 minuter utanför hamnen, där vattnet var lungt. Under hela resan gick vi aldrig i hamn, vi lämnade inte båten på cirka 45 timmar, vilket är ganska macho. Nu kan man kanske tycka att rubriken på detta inlägg är missvisande, att det var Poseidon som dängde mig, men icklas sa Nicklas, jag kom hem hyffsat helskinnad, och dessutom skrämde vi bort den lilla mesen med Finntroll och Mastodon. Gråt då, gudjävel! Buhu.

Så nu står jag på jobbet, förkyld och febrig som ett djur och ställer mig frågan; Was it all worth it?


'Course it fucking was!

Razorblade Salvation

Idag har jag ont i ögonen. jag fick två fina t-shirts från palla som köpte dem på Hultan, två converge-tishor. Får langa bilder framöver, men inte idag.

Metal, yees, very nice!

image89
Någon av dessa män spelar inte i Mastodon. Kan du gissa vem?

Grymt sugen på att åka på Metaltown i GBG i slutet av juni. Då kommer bl.a Mastodon, Slayer, Meshuggah samt Cult Of Luna. Det vore något det! Det msåte bli, jag vill så gärna se Mastodon, det står typ högst upp på min "att se-lista". Slayer vore också väldigt kul att se, särskilt om det regnar blod på scenen. Så det får jag fan pallar mig iväg på. check it:
www.metaltown.se

Sen kommer ju The Game till Sverige i juli, vore också grymt kul att åka på. 15:e juli i GBG det med, vore fett.

Ett tredje arrangeman jag vill till är Way out west (www.wayoutwest.se) där bl.a Lady Sovereign, Lily Allen, Kanye West, Säkert! och Primal Scream kommer. Kan bli coolt. Får se om det blir att åka dit, men jag är sugen.

Idag var det inventering i butiken, det var inte jättekul, men helt ok, gick hyffsat smärtfritt. Har haft värre minnen av inventeringar. Så helt ok. Sen drog jag till Rickard och vi hyrde filmen Scoop med och av Woody Allen. Inte föga förvånande så spelade Woody en neurotisk med ack så charmig man, precis som han gör i alla filmer som han någonsin varit med i. Men jag gillade den, den var underhållande och subtil. Jag tror att Allen har dömt sig själv till livstid att göra dessa filmer som så många människor gillar på grund av att ha gifte sig med sin 12-åriga dotter. Han ser det lite som sin skuld till samhället kan man säga.

Rock on, boys an girls and remember:

"Split your lungs with blood and thunder
When you see the white whale
Break your backs and crack your oars men
If you wish to prevail

This ivory leg is what propels me
Harpoons thrust in the sky
Aim directly for his crooked brow
And look him straight in the eye "

Can't Knock The Hustle

image86

Ja, gott folk, visst är de lika som bär? Kan det vara så att Mikael Wiehe, 2 meter lång och tjock, satte sig på Stieg Larsson, kvävde honom till döds och snodde hans glasögon? Eller kan det ha varit så att Mikael Wiehe spöade på Stieg Larsson just på grund av att han hade köpt likadana glasögon som Mikael? Kan det ha varit så enkelt? Vi kommer aldrig få reda på svaret, allt vi vet är att Mikael Wiehe har en lång svart bakgrund av överfall, och troligen var inblandad i den före detta vännen och kollegan Björn Afzelius bortgång. En dispyt som inte skiljer sig så stort från de amerikanska East Coast vs. West Coast-beefen, och framförallt kan man väl likna Björn Afzelius och Mikael Wiehe med Biggie och 2pac, då de länge hade en nära relation men lät deras meningsskiljaktigheter stå i vägen för deras vänskap.

For all of my dead homies, R.I.P Björn and Stieg. Jag förresten sugen på att posta fler "lika som bär-grejer" . Det är ganska kul. Jag sitter inne med ett par bra.

Idag var jobbet jobbigt, jag gick och la mig igår kväll med en helt ok huvudvärk, men när jag vaknade i morse så hade huvudvärken bjudit in sina polare  på rave. Hur som helst var det otroligt påfrestande, och jag tryckte i mig en halv karta ibumetin, men det funkade inte. Men det var bara att bita ihop och gilla läget. Så ikväll avböjde jag bastubad, öl och andra roligheter bara för att kunna sitta hemma, titta på film och känns sig som en påse hundbajs från fjolåret som just börjat smälta i vårvärmen. Picture that.

Jag är dock inte bitter, för på söndag så kommer min kärlek hem till Sverige, och det skall bli så otroligt skönt. Hon hjälper mig att må bra, stöttar mig när livet känns tugnt. Det finns ingen annan som kan få mitt humör att vända till det bättre så fort, och tydligen så gäller det bara att fokusera på det fina i livet. Och det finns en hel del saker som är fint därute, trots att jag ibland spyr galla över mänskligheten.

Men bara för att skriva av mig lite, här kommer den första delen i ett segment som jag, av naturliga skäl, valt att kalla:
image88

You wanna know what really grinds my gears?

Longboards: Jag pallar inte med det mer, trodde den trenden skulle dö ut med 2006, men tydligen inte. Jag spyr galla på all longboard-åkare därute, mest för att de ska vara så jävla bekväma och avslappnat. Med billabong-shorts, converse allstars och långt hår har de en internationell tävling om vem som kan se mest avslappnad ut när man åker på sin löjliga over sized-bräda. De syns på systemet med en kundvagn med 10 red stripe, världens mest avslappnade öl, och betala med skrynkliga, avslappande pengar som aldrig legat i en plånbok. Klipp er och skaffa ett jobb, eller sluta iallafall upp med att se så avslappnade ut! 

Håll ögonen öppna för ett nytt avsnitt av: "What really grinds my gears"

Gym Class Hero

image84
Är  det bara jag, eller är denna bild snudd på homo-erotisk?
Notera gärna killen som står upp och hans nöjda min.

Jävlar i bergen, jag har köpt gymkort för sommaren. Inte så creddigt ställe kanske, friskis och svettis, men ändå är det way out of caracter för mig. Jag kom iväg två gånger förra veckan, så det känns bra. Det är väldigt kul att träna, man känner sig fra efteråt. Det är sweet. Detta är alltså en nyhet för mig, då jag inte har tränat något på väldigt länge. Men jag gillar det, och kommer se till att köra iaf 3 pass i veckan. Lets start today.

Jag var just på stan och köpte oplanerat ett par byxor, Whyred hell:
image85


880:- gick de på, 20% rea på Ballroom. Riktigt nöjd är jag, har tänkt att köpa dem länge. Älskar passformen på dem, samt hur de veckar sig jävligt läckert.

Ikväll blir det nog hiphopklubb på ankan, Badabing. Dricka någon low carb-öl kanske? Snart måste jag städa upp lite, det ser ut som om fan och hans bror har lekt wrestlemania i min lägenhet. Jag pallar inte att städa eller diska på vardagarna, så antingen mutar jag någon att diska åt mig, eller så sparar jag det tills jag är ledig. Så det blir diska, dammsuga, städa samt panta tomburkar om tid finns. Tråkligt, but a man's gotta do what a man's gotta do. 

Dagens Ipod-lista:

Kylie Minogue - Fever
Skitsystem - Enkel Resa Till Rännstenen
KRS One - Criminal Justice
LOK - Ut Ur Discot Och In I Verkligheten