In the company of thieves, liars, beggers and whores

image83

Lyssnade lite på den här lille killen på vägen hem genom regnet. Bla bla bla bla, jag har sett fler filmer, bla bla det var roligt. Jag börjar få högre krav nu på blöggen när det gått ett tag. Det är tråkigt att bara skriva om att jag sett på film. Så det tänker jag inte göra.

Jag kom just på en intressant tanke angående ironi. När man inte är ironisk så måste man ta en massa ställningstaganden. Ofta, iaf när man är ung, så tror man att man har svaret på alla frågor, jag trodde det med. Man var frustrerad över att ingen frågade en om hur man skulle lösa alla problem i världen, för man satt ju där med all information som behövdes. "Gör så här, skippa det där, bla bla bla så blir allt bra".

Man trodde att man var den första och enda i världshistorien som kommit på svaren på alla frågor. Om man hade fått bestämma hade det vart världsfred och ingen hade varit hungrig. Fattiga barn skulle slippa sy fotbollar och ingen hade somnat in till skottlossning från gatan utanför fönstret. Ingen skulle mördas, våldtas, torteras eller hatas. Alla skulle ta varandras händer och spontant brista ut i Kumbaya tills hålet i ozonlagret ovanför lagade sig själv. Judar och muslimer, kristna och hinduer, black panters och KKK skulle alla anordna en fiskdamm och gruppkramas tills alla utmattade föll ihop i en "interracial ormgrop".

Men man har fel, världen kommer alltid vara lite pissig. Folk är dumma i huvudet och de kommer fortsätta slåss om en bit "heligt land" med en yta stor som ett Burger King. De kommer fortsätta att spränga varandra på grund av att deras tolkningar av bibeln är olika. Män kommer fortsätta att våldta kvinnor, och kvinnor kommer inte lämna sina män som ger dem oklädsamma blåmärken efter en kvarting på fredagkvällen. Listan kan göras lång. Folk är dumma i huvudet.

Ironin för mig är ett smidigt sätt att slippa ta ställning till saker som man i efterhand inte kan stå för. Kalla mig cynisk, men jag har själv suttit i den sisten att jag faktiskt trott på någonting som jag idag förkastar. Trott att det spelar roll, att jag har alla svaren. Men det gör jag inte längre. Jag säger inte att jag nått någon högre form av medvetande, verkligen inte. Snarare accepterat vad man inte kan förändra. Men prove me wrong! Det enda som är bättre än att få en fördom bekräftad, är att få den krossad.

Jag har förresten tänkt på hur fint det vore att vara en sjujävla kristen amerikan, en sån där fårn Seventh Heaven, som vars största problem i vardagen är när deras 23-åriga son hittas i en park med sina kompisar drickandes öl. Sen, när han kommit hem ber ha om ursäkt, får utegångsförbud och lär sig en läxa. En sån vill jag vara, bara gå runt och veta att gud finns och kommer ta hand om oss när vi dör. Man behöver inte oroa sig för någonting. Bara vänta på att få sitta på ett moln och spela harpa, äta vindruvor och strosa runt i evigheters evighet. MEN, ETT PROBLEM:

Liten ekvation:
Kristna kommer till himlen.
Rosie O'Donnell är kristen.
Bono är säkert kristen också.
Creed är kristna.
Slutsats: Jag vill inte till himlen.

Tänk dig alla människor du träffat som kallat sig kristna samlade på ett och samma ställe. Pingismatcher med Blindside och P.O.D, Gardell går runt och är så jävla mallig hela dagarna för att bögar tydligen kom till himlen ändå. Hitler sitter själv skamset i ett hörn, alla andra tar lite sunt avstånd. Han är lite som killen i American Beauty, han som filmar plastpåsar. Knutbypastorn blir president i ett kristet MC-gäng, Destiny's Child blir hangarounds.

Jag är ju allvarligt sjuk i huvudet, vart får jag allt iifrån?

Nu ska jag läsa lite, sen sova.

Kill a celebrity, and you will find that you can strike down a god.

All hail the dead

Nu är klockan över tolv, och dagens monster är:

image82

Varulv.

No entiendes la onda

image80

Så här ser helgen ut i bilder. Det har varit lite sitt utomhus i solen, så där som man gärna vill göra vid den här tiden på året. Vi träffade bland andra Maia Hirasawa och Mr Lordi. Några andra vi träffade var två fula bajsdreads/combat-byxor-punkare som gick runt med en bandare på stan och lyssnade på Raised Fists senaste skiva. De var väldigt "down" med musik och så, och de visste vad de talade om .Om jag skulle beskriva dem med ett ord skulle det nog vara "äkta".

Härliga killar, men tydligen så visste vi inte vad det handlade om, för vi var "svensson-fittor". "Svensson-fittor", om ni inte vet det redan, är alltså alla människor som varken tar GHB eller har bajs i håret. Så ni läsare får vara ärliga mot sig själva och se om de hamnar i den kategorin eller inte, jag kan säga att jag nog gör det.

Jag håller på och tvättar, det är tråkigt. Men sen ska jag på middag hemma, fira mors dag och så. Eller fira och fira, man äter mat tillsammans med familjen, så mycket mer firande blir det inte. Det är väl ingen högtid som vi firar med pompa och ståt direkt.

En helg ledig, det var skönt. Men imorgon är det tillbaka till allt slit.

Roligaste kommentaren på hela helgen, hörd av Rickard:

Dj:en börjar spela "Put your hands up for Detroit" och en tjej på dansgolvet blir lyrisk och skriker: "Åhhh, jag äääälskar den här låten!!!"

Burn down the disco
Hang the blessed DJ

Dagens frukt är:

image81
Passionsfrukt.

Isn't it messed up, how I'm just dying to be him?

image78
U2: Världens mest överskattade band.  Bono: Världens mest överskattade människa.

Såg just Farväl Falkenberg hemma hos Rickard, men jag tänker inte berätta något om filmen, för det är lätt hänt att bloggen då blir nischad, och jag vill ändå att de 8-11 besökarna per dag skall få lite av allt möjligt roligt att läsa om, inte bara film. Kanske mer om C-vitamin, vad hände med den grejen?? Dagens c-vitamin-intag-grejen? Idag har jag bara fått i mig 1667% av RDI. Eller då jag listade alla människor som mailar mig ang. lagliga droger och förslag på att jag kunde köpa photoshop billigt, vad hände med det? Jag får inte lika många sådana mail längre, mest lite nyhetsbrev och sånt, men inget värt att förtälja.

Annars är man ledig i helgen, wöööwööö, första helgen på aslänge som jag faktiskt är helt ledig. Sweet. Planerna inför helgen är modeshow på arena med Pouya som modell, handla massa mat samt återigen kolla på Mastodon-dvd:n The Workhorse Chronicles. Den handlar om när Mastodon hittade en hemlig tunnel till en annan värld i en garderob. Väl där inne träffar de en liten kille som har bar överkropp och horn som spelar flöjt.

Jag läste förresten att Bono var intresserad av att köpa företaget som äger Rockstar Games. Rockstar Games har bland annat  gett ut GTA-serien och är ständigt under kritik från kristna moralister i USA som tycker att det är farligt för människor att spela dataspel, för då får man fyrkantiga ögon och håriga handflator, och dessutom så tar det för mycket tid från bibelstudier, barnmisshandel, incest och andra sunda sysselsättningar som man som amerikansk kristen moralist borde ägna sig åt. Iallafall, hur fan skulle Rockstar Games se ut om Bono bestämde? Han skulle ju skissa fram spel som "Bono's Wild World Rescue" där man skulle anordna stödspelningar för regnskogen och om och om igen föreslå att man kanske skulle spela in en storslagen video i öknen med lite flygplan. Kanske nåt härligt el-gocart-race med Bob Geldof och Kofi Annan? Hursom helst så hoppas jag innerligen att Bono inte köper ut Rockstar. Även om spelet jag nyss beskrev skulle vara kul att prova nångång.

Nu är klockan 00:00. Då får man önska sig något.

Nu ska jag läsa den sista boken i Stieg Larssons triologi om tidningen Millenium, Lisbeth Sallander och Mikael Blomkvist. Jag gillar ju inte deckare alls, men böckerna i den här serien är bara så där sjukt beroende-framkallande. Första boken, Män som hatar kvinnor, var väl lite av en svensk Da Vinci-koden, just på grund av att så många läste den och hade svårt att lägga den ifrån sig.

Nu skall jag sova. Dagens frukt är:

image79

Plommon.

New Tee's, straight outta Caliroots

image76

Wooowwoooöö, Idag fick vi (jag och Palla) hem en beställning från Caliroots-rean. Jag hade beställt två ti-shörts, nämligen dessa två ovan här. Den första är en Cosby och den andra är en DVS. Tuffast i stan, jo tack. Jag blev asnöjd, jag är lite svag för heltryck på tröjor och dyl, tycker det ser lite roligt ut. Betalade 100 pix för den första, och 200 för den andra, så det var en sweet deal.

Dessutom så är the game inte bara en av de bästa rapparna out there, utan han ser också rejält häftig ut. Jag fattar  varför Martin Kellerman ritade honom som en bulldog i sin intervju, han ser ju fan livsfarlig ut. Ingen man skulle vilja bråka med, helt klart.

Joodå, så är det. Sen åkte jag, Palla, Adrian och Rickard hem till mig och såg på första Pirates of the Carribean-filmen, som jag som ensam människa i hela västvärlden inte har sett tidigare. Det var väl kanske inget att hänga i julgranen,men den hade bra musik som fick en att tänka på Monkey Island, främst The Curse Of Monkey Island, som är ett av de bästa dataspel jag någonsin spelat i mitt liv. Sämst i filmen var Keira Knightley, hon är så jävla usel skådespelerska och jag pallar inte att se henne knappt. Vedervärdiga människa.
 
Jag började tänka på en sak; Jag är en trailermakares våta dröm. När jag går på bio eller kollar på trailers när jag hyr en dvd, så blir jag typ sugen på att se alla filmer som de visar trailers på. Möjligen undantaget den romantiska komedin med Hugh Grant som fumlig mer älskvärd engelsman, eller den lite crazy collage-filmen som handlar om typ ett gäng killar som ska bjuda ut den fulaste bruden på skolan yada yada yada.... Men jag vill typ se alla andra filmerna, även om jag vet att det är ett knep att visa alla balla allan-saker i trailern och lämna lite spännande luckor, så funkar det för mig. Sen ser jag väl inte alla filmerna i slutändan ändå, om det är så att de blir totalsågade av alla, men det kan ju också vara en trigger att se dem.

Det finns dock många filmrecensenter som är så jävla dumma i huvudet, PK-poliser som dömer ut t.ex 300 som "historiskt inkorrekt bla bla bla". Men gå och läs en bok och gåt då. Tacka vet jag Orvar Säfström, där har du en vettig filmrecensent. Nu är utbudet begränsat till en tråkig finska, en gammal tant och nån sängvätare som sitter i en halvtimme och berättar om deras känslor när de såg filmen, istället för göra en mer grundlig och informativ granskning av filmen. Och sen har de mage att i typ vartannat avsnitt bjuda in klappträt som gjorde Den Tredje Vågen och Nolltolerans så han får sitta och grina över att folk laddar ner film olagligt. "Buuhuu, jag får en massa staliga pengar och gör jättedåliga filmer ändå, buuhu, folk laddar ner dem." Jag håller med honom, det borde fan var så att man straffas för att ladda ner dem, men ännu hårdare straff för han som skrivit/regisserat skiten.

Vilket konstigt inlägg det blev, men lite kul att få tömma hatblåsan ibland. Under pressure.

The Boxed Life

Alla skrattar åt Henry Rollins. Men det gör inget, för han vill hellre vara rolig hela tiden, än glad hela tiden. Jag förstår vad han menar.

Adrian och Rickar var just förbi och vi såg på filmen "The Proposition" som den gamle Nick Cave har skrivit. Den var bra, blodig och en jävla massa flugor överallt.

image75
Rickard och Adrian, precis innan vi skulle se filmen spexade de till det och klädde av sig bara för att inse att de hade samma färg på sina fillingar.

När man jobbar 6 dagar i veckan njuter man verkligen när man får vara ledig en söndag. Det är ju inte så himla underbart att vara ledig på en söndag, allt stänger tidigt och man måste jobba dagen efter, men ändå. Jag jobbar såpass mycket nu att ledigheten blir en lyx.

Så nu sitter jag och lyssnar på min playlist med alla låtar jag har på random, snart redo att sova. Anal Cunt blandas med Mastodon, The Smiths och Yngwie Malmsteen. Jag har blivit anklagad för att ha en sjukt blandad musiksmak, vilken är sant. Jag lyssnar på så mycket musik. Vilket är något bra i mina ögon.

Irony Is A Dead Scene.

The Soundtrack of My Life

So, here's how it works:
1. Open your library (iTunes, Winamp, Media Player, iPod, etc)
2. Put it on shuffle
3. Press play
4. For every title/experience/scene listed below, type the song that's playing
5. When you go to a new question, press the next button
6. Don't lie and try to pretend you're cool...

Opening credits. = Slagsmålsklubben - Dagen då Medeltiden Raserades

Waking up = Good Clean Fun - No Sacrifice Too Great

First day at school = Madball - Spit On Your Grave

Breaking up = The Pietasters - I've Been Hurt

Prom = Isis - Dulcinea

Life = NOFX - Bonus Track

Making Babies = Go It Alone - Shallow Breathing

Mental Breakdown = Have Heart - Lionheart

Driving = Kanye West - School Spirit Skit 2

Flashback = Black Flag -  Padded Cell

Getting Back Together = Jurassic 5 - The Game

Birth of Child = Wu Tang Clan - Chrome Wheels

Final Battle = Snoop Dogg - Another Day

Death Scene = Agnostic Front - Crucified

Funeral Song = Alkaline Trio - Dead and Broken

End Credits = Roots Manuva - Trim Body

Vatos Locos

"Vato you won't believe what I saw,
I saw these pack a guys and they act real hard, (And what they do?)
They twisted fingers say you know who we are.
He said: I dont give a fuck I?m Snoop Doggy Dogg (Ah huh)
They kept fucking and it went too far
So Snoopy he went straight to the trunk of his car (And what he get?),
he got his gun and they start running hard, he started firing and then he just charged."

Antagligen den tuffaste hiphop-låten just nu, "Vato" med Snoop Dogg feat. B-Real (Från Cypress Hill). Någonstan i mig blir jag rörd när jag tänker på den. För det otränade ögat kanske det verkar vara en låt som uppviglar till våld, men så är icke fallet. Detta är en proklamation från Snoop och B-Real att USA:s svarta och latino-befolkning måste komma över sina meningsskiljaktigheter, och sluta fred. Unity med andra ord. Det är kärlek.

Go shorty, it's yo' birthday

Idag har jag fyllt år och haft vänner och familj på besök. Det var trevligt, som en födelsedag skall vara. Ätit smörgåstårta och fått presenter.

Jag är för trött för att ta en genomgång av helgen nu, det får vänta.


You've got red on you

.... Och vinnare i tävlingen blev självklart Pouya! Grattis! Trots stark konkurens var han den enda som nailade alla de rätta svaren! Han är grym! Det blir en fika!

Mycket bra och intressanta gissningar från alla de andra tävlande också, det ska jag inte sticka under stolen med.

Inget särskilt nytt på fronten, var hos Palla och såg på Shaun of the dead med Rickard och Lisa. Den blir fan mer och mer lysande för varje gång man ser den, man hittar bara fler och fler referenser och små roliga saker. Det var kul och se den igen efter att jag såg Hot fuzz, då det är mycket referenser i Hot fuzz till Shaun of the dead. För er som inte sett nån av filmerna så kan jag rekomdenra båda starkt, bland de roligaste filmerna jag sett, särskilt Shaun. Brittisk humor när den är som bäst, utan folk som klär ut sig till kvinnor eller Benny Hill-musik. (Trots att jag gillar både Monty Python och Benny.

Eller jag gillar väl inte Benny Hill, utan bara melodislingan. Jag vill så gärna bli jagad av en polis till den låten. Om jag blir jagad nån gång ska jag högljutt nynna på den, om det så gäller mig livet. Det skulle vara värt det. Så här skulle lösedlarna se ut:

BLOGGARE JAGAD TILL DÖDS-CHOCK
NYNNANDES PÅ BENNY HILL-MUSIK
VÄNNERNA BERÄTTAR:
"HAN VAR SOM FÖRBYTT"

Sen tar vi väl en liten outfit idag med:

image73

Acne hood
hippie-sjal
bläck-tisha
nudie jeans
bläck bälte
bobbie burns skor
smackdown-pinyo, over and out.

.

image72

Så, nu var det äntligen dags för den efterlängtade Pouya-tävlingen, som är tillägnad min vän och fd. arbetskamrat Pouya. Pouya är en mycket fin kille, en så där riktig helylle kille som är med på bild när man slår upp svärmorsdröm i ordboken. Alla får självklart vara med och gissa på frågorna, men tävlingen är upplagd så att det fan bara är Pouya som kan vinna. Vinsten denna vecka är en fika med yours truly, och om någon annan än Pouya vinner så betyder det antagligen att Pouya har en fanbase värd att nämna, alt. en läskig stalker som förföljer honom.

här kommer frågorna:

1. Vad för slags vapen har Pouya lovat att fixa till mig i mer än ett halvår, men som jag i dagsläget inte sett röken av?
2. Vad för slags dryck fick Pouya i sig på nöjesfabriken då han, så att säga, tappade allmänt folkvett?
3. Vad heter Pouya på skunk.nu?
4. Vem är det som håller sin hand på Pouya axel på bilden ovanför?
5. Hur många syskon har Pouya?
6. Hur lärde jag och Pouya känna varandra, innan vi började jobba tillsammans?
7. Varför hade Pouya sin telefon på ljudlöst när han skulle jobba på lördag respektive söndag-morgon?
8. Vilken artist och flickidol har Pouya ofta blivit misstagen för?
9. Hur får jag bestraffa Pouya om han är oseriös?

Ja, det var lite kniviga frågor kanske, men jag tror nog att iaf Pouya skall klara av dem. Jag håller på att tvätta, och när jag kom ner hade någon snott min ena tvättmaskin, innan jag ens hade börjat. Ok, jag var sen, är det då ok att ta en extra maskin? Jag vet inte, man får gärna kommentera mitt dilemma. Jag tycker det är lite fult gjort, men jag hade nog gjort samma sak, tagit en chansning och antagit att ingen skulle tvätta. Well well, keep it old school.

Innan jag slutar vill jag dock tipsa om ett band som heter Karensdag, från skoghall. Tänk er om stefan och krister skulle ha spelat grind/punk/metal, så är ni någonstans i närheten. Jag såg dem live på K6 i fredags, och det var jävligt kul. När de gick upp på scen så stämplade de in med sina brickor, och mellan två låtar bjöd de på en "köpp kaffe". Så jävla fint, sånger om bruket, retroaktiv lön och torra smörgåsar i plåtlådan. Klockrent. Ni hittar dem på myspace, sök bara på Karensdag.

Fix up, look sharp part. 2

image70

Bild från i Måndags, då jag efter jobbet åkte med Palla och Rickard till Kristinehamn för fest, mat och häng. Tanken var baserad på att Britt och Åke, som bor i huset, var borta. Men när vi kom dit så kom de precis hem, så det blev inte riktigt den fest vi tänkt oss. Men det var mycket trevligt ändå. på bilden ser vi hur Rickard lägger en ansiktsmask, min håller på att torka.

Jag är ju kung på det här med peel-off masker, men rickard och palla köpte en med konsistens som keso typ, ingen höjdare. Sen när den stelnade var den som typ gips. Jag kan ju rekomendera den som finns på Åhléns, kommer dock inte ihåg vad den heter, men den är speciellt utvecklad för män. Värt att notera för övrigt att Rickard, med sitt vitmålade ansikte, hängande slips och rutiga skjorta ser ut som en mimare. Väl observerat om du redan noterat det. Han frisyr gör det hela ännu mer trovärdigt.

Så vi hängde där och gjorde oss fina, sen drog vi hem till karlstad igen, och hängde i Pallas lägenhet ädr några av hans kompisar hade en liten fest. Det var trevligt. Sen på natten gick vi in till stan, men aldrig in. Rickard blev besviken och hoppade in i en buske och föll typ 2 meter.

Nya reklamen för clearasil ultra är så JÄVLA hemsk. Helt sjukt dålig. Reklamen för arbetsskorna däremot lysande, den när tårna sjunger. De små tårna hummar bara, och så sjunger de lite större tårna: "fötterna demonstrerar, fötterna har fått nog". Den skulle jag kunna se på i ett dygn i sträck.

Vad gör jag egentligen? Jag kom hem från jobbet, jobbade över lite, sen åt jag lite mat och tittade på tv. Kanske ska se en film. Hm.

Nej vet du vad, inget mer att rapportera till moderskeppet, men jag lämnar er med dagens text:

Oh, where is your inflammatory writ?
Your text that would incite a light; 'be lit'

Our music deserving
Devotion unswerving
Cried; 'do I deserve her?'
With unflagging fervor
Well, no we do not, if we cannot get over it

But what's it mean when suddenly we're spent? - tell me true
Ambition came and reared its head and went - far from you

Even mollusks have weddings
Though solemn and leaden
But you dirge for the dead
And take no jam on your bread
Just a supper of salt and a waltz through your empty bed

And all at once
It came to me
And I wrote in hunch 'til four-thirty
But that vestal light
It burns out with the night

In spite of all the time that we spend on it
Om one bedraggled ghost of a sonnet
While outside the wild boars root
Without bending a bough underfoot
Oh, it breaks my heart - I don't know how they do it

So don't ask me!

And as for my inflammatory writ?
Well I wrote it and I was not inflamed one bit

Advice from the master
Derailed that disaster
Said; 'hand that pen over to me, poetaster!'
While across the great plains
Keening lovely & awful
Ululate the last great american novels
An unlawful lot left, to stutter and freeze floodlit
But at least they didn't run, to their undying credit


God natt.