....streakers n stuff.

image111

Nu blir det ferre ska ni se!

God who'd wanna be such an asshole?

image110

Jag satt och slökollade på Rea och hörde till min förvåning att en av deras reportrar, en kille i 12-års åldern, kallade sig Tommy Vercetti. Inslaget handlade om hur affärer strategiskt ställde ut sina varor för att locka kunder. Och denne Tommy Vercetti, skulle gå in och handla. Ljud, typsnitt ja t.o.m Tommys skjorta stämde överens med huvudpersonen i Rockstars GTA Vice City. För er som inte vet så är alltså GTA en serie spel med olika huvudpersoner i verje spel, men det genomgående temat är att man utför diverse kriminella handlingar för att ta sig uppåt på den kriminella stegen. Spelet är också sjukt kontroversiellt på grund av handlingen. Kristna amerikaner är inte överdrivet förtjusa i våldskildringar i spel och tv, särskitl inte när de är så utpräglade som i GTA-serien. Det gör det hela mycket roligt då ett program riktat till barn har med ett GTA-tema i ett inslag. Senare i avsnittet hördes Onyx - Slam Harder, så big up till redigeraren!!!

Nu skall jag ut och käka med jobbet.

Ensam i frihet

"Av Kaffet det goda vi njuta jag har så svårt för att sluta. Kaffe är bra, det är den bästa av drycker i sverige vi ha, hurra hurra hurra hurra!"

Igår spelade The Bronx på Sticky Fingers, det var jättebra, men jag var inte där. Eller, jag var där, men jag missade dem. Slår du upp antiklimax i en ordbok så är det en bild på mig på sticky fingers. Och vilken jävla klubb i världen anordnar en spelning som slutar kl 23.00. "Då skall dansgolvet öppnas". Det måste betytt, om man inkluderar förbandet The Change, att banden gick på scen runt 21.00 kanske? Vad är det liksom? Sjukt dåligt.

När de öppnade top floor, vällde det ut svettiga människor som såg uppriktigt lyckliga ut. Det var en bra spelning. Det var väl inte just stället som var antiklimax, utan omständigheterna. Jag satt hemma ensam efter att ingen hade möjlighet att hänga med mig ut. Men sen bestämde jag mig för att sticka dit ändå, utan någon. Det är väl inget man gör varje dag tänkte jag. Så 20 över 9 satte jag mig på bussen mot stan. Jag kom dit kvart över 10, då mitt lokalsinne inte är det bästa. Det tar tid för mig att hitta till ställen kan man säga. Kommer in på sticky och ser att dörren till top floor är stängd.

Tydligen så var ingången 5 meter till höger om ingången jag gick in i. betalade 60 spänn i inträde och  köpte en öl för 25 spänn. På fel ställe. Jag frågade en bartender om det var någon idé att gå ut och betala ett nytt inträde på samma klubb, fast till en annan våning. De visste inte när spelningen skulle sluta heller, men de trodde att top floor skulle öppna sitt dansgolv kl. 23.00, "Så var det sagt iaf". Jag gjorde en hastig uträkning om det skulle vara värt att betala ytterligare 250 spänn för att gå in och se 10 sista minuterna av spelning och kom fram till att inte var det, trots argumentet att 60 spänn för inträdet+en öl var ungefär vad man betalar för en öl i karlstad iaf, så det skulle gå plusminusnoll.

Anyways, det blev en riktigt trevlig kväll tillslut, jag ringde till en gammal bekant, Torp, som först vänligen avböjde, han satt och drack folköl framför datorn och orkade inte ta sig in till stan. Men 10 minuter senare ringer hjälten tillbaka och har ångrat sig. Sånt gillar jag. Big up!

Så vi satt och drack lite öl och snackade på nedersta våningen, väldigt trevligt. Jag såg minst 2 tjejer som ramlade i trappan. Typ som ett practical joke. Det är inte ofta folk ramlar handlöst i trappor. Man tyckte lite synd om dem, men roligheten i att någon ramlar väger ofta tyngre än empatin.

I brunnsparken på väg hem träffade jag ett gäng invandrare som sa att de hade en svart-spårvagn som man kunde få åka med. Jag sa att jag bara kunde ta bussen till dit jag bor, men de hade tydligen en svart-buss med. Jag avböjde vänligen men bestämt, men det hade vart coolt om det var sant. Om det kom en risig spårvagn med wunderbaums och hög musik på arabiska precis före den vanliga spårvagenen, och föraren bara: "Spårvagn? Spårvagn? Om polisen kommer, vi är kompisar, jag skjutsar er för ni är mina kompisar, ok?"
Sen träffade jag en kille som försökte ragga på tjejer genom att harkla jättehögt när de gick förbi, det gick inte så bra.

KONSTIG kväll, men högst trevlig. Det kommer nog en outfit sen. Om jag känner för det.

What a man part.II

image109

resultatet kom just in, juryn är enig. Män är tuffare än kvinnor. En del behöver ett vapen för att nå till sin ultimata tuffhets-status, medans andra klarar sig bra genom att helt enkelt ta av sig tröjan. Andra har en sådan obeskrivlig pondus som går bortom vapen, muskler och snygga kläder. Men en sak har de alla gemensamt; fokus. Titta så bestämt de bevakar sin tillvaro. Låter ingen detalj gå förbi obemärkt. Fun and games har sin tid, men när det väl gäller, då ger de 100 %. 

Fashionway....

...Om man skall bjuda in mig till forum, fester, you name it, se då till att det är en gnutta exklusivt. Herre gud, på fashionway kunde ju varenda D&G-keps-kille bli medlem. Give me a break. Låt mig få känna mig åtminstonde lite utvald. Annars är det typ som att bli inbjuden till konsum, alla får komma in ändå. Skitliv.

Idag var jag och åt buffé på ett ställe som hette P.C. Den kostade 15 kronor, men jag kände mig ändå lite lurad. Det måste varit något skumt med maten. Jag skall gå till botten med detta. Jag skulle bli mäkta förvånad såhär i efterhand om inga kroppsvätskor är inblandade. Testa frågan: "Ursäkta, men skulle man kunna få lite kiss till buffén?" och se om personalen försäger sig med: "Ah, det är det redan i!!


Jag sitter och lyssnar på första the knife-skivan, den är underskattad. Den spolas ofta bort som "naiv" när den jämförs med deras andra skivor. Men fuck that.

Dagens innelista:

- Torrrostade jordnötter
- Naiv musik
- Ordstäv som sluter med typ: "...Sa gumman, trilla i grytan"

Jag har en bok som heter svenska ordstäv, jag förstår inte hälften av dem..... Här är några exempel, om ni vet vad de betyder får ni jättegärna skriva det i kommentarer:

"Du är karsk du, sa kungen till dalmasen."

"Gråt in min gumma lilla,  sa gubben, piska hustru sin. ((Min personliga favorit!)

"Vik hädan, satan, sa bonden då han fick se en grindstolpe."

Man kan hitta på vad skit som helst när det komer till ordstäv. Boken är 336 sidor lång, och vill man ha ett personligt ordstäv skickat av mig kan man maila mig på adressen:
adambjrkman@yahoo.se. Efter det kommer man få ett ordstäv skickat i veckan och tjänsten kostar 30 kr per vecka tills man avbeställer den.


Allvarligt talat....

image108


Kunde det bli sämre? Tydligen.

Mumintrollet är kvar, tanten och sängvätaren är borta. Istället har de tryckt in Navid Jävla Modiri. Varför inte gå fullt ut? Kasta in Carolina Gynning! Stefan och Krister? SÄNK NIVÅN! 

Samma jävla skitupplägg, samma tråkiga personliga krönikor och med en sån lång nivå att när jag drog på tv:n trodde jag att det var nåt "hippt" ungdomsprogram i stil med bobster eller nåt. "Crazy" färger på väggarna och bulliga soffor som ger programet den där äckliga fritidsgårdskänslan. Bjud in 20 kepskillar från årskurs 8 att spela biljrad i bakgrunden. Låt Navid resa sig i mitten av programet för att köpa cuba cola och ha gummisnoddskrig.    v

Sen verkar det som om mumin och Navid har en tävling om vem som kan se mest störd ut i håret. Navid vinner. Och det lär vara den största bedriften i hans liv.


Get Money

image107

Ska nog ut och ta en öl med jobbet, tog på mig detta.

New Shoes

image106

köptes i förrgår på wedins. Ett riktigt fynd, 199:-. jag gillar dem,  en blandning mellan sneakers och boots typ. sorry för dålig bild.

Saint Agur

image105

Saint Agur 'round my neck
Saint Agur 'round my neck
He never gets respect
Saint Agur 'round my neck

Jag skrev här nedanför en text om att "vara den du är" och vilket totalt skitsnack det är. Men jag kunde inte formulera mig som jag ville, så jag tog bort den. Texten kommer någon annan gång. När jag formulerat det i mitt huvud. Jag lämnar er med den metallica-inspirerade osten.

Blow my brains out, just to see what it feels like

Jag vill ha något att bita i. En gåta kanske. Eller en sjukt bra film. Eller en sjukt bra bok. Eller att min kropp skall få producera stora mängder adrenalin. Just nu så står Twin Peaks, säsong 2 högt upp på listan. Det är så man sparar på avsnitten, för man vill inte att det skall ta slut. Så roligt men samtidigt så obehagligt. Jag vill dra en liknelse till Riget, som funkar på typ samma sätt. En preciös balansgång mellan skratt och obehag.
 
I dag blir en bra dag.
Ung rebell söker

image104

Dagens outfit, lite 50-tal/rockabilly-feeling var det jag försökte få in. You be the judge. Nu är jag inflyttad och allt känns bra. Igår var jag på jobb-middag, vilket var jävligt kul. God mat, god dryck och efter det drog jag och en annan kille, som jag inte kände innan, vidare. Vi tog nån öl på Chez Amis och sen drog vi vidare till Berså. Där var det mycket fjortisar, men överlag trevligt. Lite weird att gå ut en måndag, men det var fint. Det konstigaste på kvällen var en kille om jag träffade i toalettkön. Han frågade mig rakt ut, utan att säga nåt annat innan: "Vem är den sista människan du vill se innan du dör?" Jag blev helt överumplad, jävligt skumt. Men fint på nåt sätt. Tydligen går det inga bussar runt 3-tiden en måndagsnatt, så det blev svarttaxi. Det var en trevlig men konstig irakier.

nu skall jag spela x-box.