Till mig och skatorna

FY FAN VAD ÄCKLIGT JÄVLA VARMT DET ÄR! Jag blir svettig av allt. Och jag vet att det är ännu värre utomhus.


"Det är ju synd att klaga"
 

Nej, det är inte synd, det är väl naturligt. Vad är det för inställning. Nu menar jag väl inte att man ska bitcha om varenda liten skitsak, utan jag menar mest uttrycket. Att vara nöjd. Det är synd. Dagen man är nöjd kan man ju lika gärna lägga sig och dö. JAG VILL HA ALLT!

dagens lika som bär:


Här får man använda sin fantasi lite, man får tänka att man typ vänder Neil Strauss skägg uppochner. Och Anton LaVey har ju betydligt mer distinkta ögpnbryn också. Men ni fattar grejen. Jag blir helt störd av hettan, typ långsam i huvudet. Jag var tvungen att kolla stavning på mustasch t.ex. Jag är rätt bra på stavning annars, det kanske man inte kan tro med alla slarvfel i bloggen. Men så är det. Ikväll blir det utgång iaf. Det blir All in.


Nervous BreakdownHenry Rollins, åter igen. Han är ju världens tuffaste människa. Kolla på honom. Hemkommen från Danmark, har hängt i Göteborg nu, har egentligen inte gjort så mycket. Pressat lite Sopranos och försökt leka lite med Photoshop.

Danmark var kul som fan, väldigt händelserik  resa. Vi var ute sent, klubade lite. Det var roligt att gå på en hiphopklubb som faktiskt spelade bra musik, annars brukar de alltid varva Nelly med Timbaland och då kan man ju lika gärna hänga sig själv, eller Dj'n.  Men nu var det fett, och vi hade kul. Danmark är lite som Sverige on acid. Man kan dricka öl överallt, typ i parkeringshusen och det är lagligt att vara hippie och prostituerad. Danmark är lite som Sveriges rebelliska lillebror. Norge är den präktiga storasyrran och Finland är den förstfödde sonen som flyttade hemifrån när han var 13 och som alltid varit lite tystlåten och kanske hör av sig ett par gånger per år, håller det kort och informativt. Island är lite som Sveriges katt.

Ett annat exempel på Danmarks tuffhet; Vi såg en cool sak, rakt över gatan där Rickard bodde, lite gangsta, så stod det en morgon poliser med automatvapen och tårgas. De bara stod och hängde utanför Netto, småsmög litegrann. Vi tänkte väl att de skule plocka nån knarklangare el. dyl. Vi fick inte redan på vad det var, men dagen efter stod de vid Netto igen, fast vid ett nytt hört. Denna gången var det hela jävla insatsstyrkan från Leon med kanske 30 poliser med hundar, automatvapen, tårgas samt sådana där sköldar som har när de sparkat in en dörr och springer in. Då är det alltid nån som springer före de andra och håller en sån sköld. I allfall, det såg rätt påkostat ut, och det kändes lite overkill. De plockade en lite grabb på typ 16 år i fila-tröja, så jag menar, jag hade lätt kunna tagit honom själv. Jag kanske borde bli nån lego-soldat, typ Dirty Harry goes Hitman. Om alla andra som jobar med det behöver 30 polare med dragna vapen och sköldar med sig för att plocka nån som inte kommit ur puberteten, så kanske nån borde ta över.

Jag fattar verkligen inte danska, som tur var så kom jag undan med att mest peka och prata svenska, de är ju rätt vana med turister i Köpenhamn, fan halva ströget var ju fullt av svenskar. Och mimare som lekte statyer. Jag fattar det inte; "Älskling, vi åker till Köpenhamn för att se på sevärdigheter och slappna av! Vi kanske kan se någon idiot stå stilla jättelänge också! Han kanske är målad, guuuud vad roligt!"  Väl nere står de svenska turisterna i hypnotiserade klungor och tittar fascinerat på en tanig 19-åring som är vitmålad och som står stilla och leker staty. Tills någon ger honom pengar, då bockar han lite festligt. HERREGUD. Och uppenbarligen tjänar han lite pengar på det, annars skulle det ju inte finnas 20 st av dem på samma gata. Samma sak med panflöjts-indianerna, känns ju jävligt "äkta" när ett gäng lastgamla gubbar, med några droppar indianblod 18:e generationer bort, står i pälsskrud och spelar panflöjt ackompenjerad av Enya samtidigt som de springer runt och försöker kränga skivor. Så har Indianer gjort i alla tider, det är lite det som är grejen med att vara indian, det var de som uppfann Enya och CD-skivor. Men turisterna står som förstelnade och ler. "Andligt" tänker de och gurglar för sig själva och köper skivan. Jag har sett panflöjts-indianer sen liten, de spelade ofta på soltorget i karlstad, och nu står de vid kungsportsplatsen. Och nu när jag åker tillbaka. Jag hoppas med hela mitt hjärta att det finns fler utav dem och att de inte förföljer mig.

Jag sitter och lyssnar på en av världens bästa skivor, Milo Goes to Collage med Descendents.

Dagens religon är  den något oväntade och galna;

Scientologin.

Where do bad folks go when they die?
I morgon drar jag till Köpenhamn. Tydligen skulle det styras hiphop-klubb till min ära, så det kommer bli riktigt fett. Skall hälsa på Rickard och dra runt. Var jättelänge sen jag var i Köpenhamn, vet inte om jg ens har spenderat särskilt mycket tid där när jag varit i Danmark. 

I dag fick jag ännu mer kött på benen angående med mitt hat mot sj när jag tog tåget tillbaka till Göteborg från Karlstad. Jag tänkte att jag kanske tog i med mitt senaste inlägg, men icke sa nicke. Jag och Marian satt mitt emot (troligen) två syskon, en kille på typ 14 och en tjej på kanske 9-10 år. In stövlar en konduktörskvinna som skall kolla biljetter.

"ni ska byta i öxnered"  var det enda hon sa till mig och Marian. Ok, jag begär väl inte en jägershot och ett BJ men någon servicekänsla får man väl ändå ha? Kort och med en arg ton. JAg tänkte att den dagen ingen människa åkte med tåget, först då skulle denna klimakteriekossa vara nöjd, först då skulle hon bjuda på ett leende.

Iallafall, trevliga gester från personalen räknar jag inte ens med, man sitter ju mest och hoppas att de inte ska spotta på en, så jag var väl inte så överaskad direkt, men sen när hon skulle kolla på barnen biljetter mittemot så rann något över hos tanten. Tydligen hade (återigen får man anta) barnens föräldrar bokat fel på biljetterna, nån grej om att en åker som vuxen och att ett barn åker gratis. Tydligen gäller inte detta när barnet är över 7 och bla bla bla, det hade skett ett misstag, fine, men så ställer sig kvinnohulken och skäller ut barnen.

"denna biljett gäller ENDAST i vuxet sällskap, och bara om barnet är under  7 år. Och du är väl inte under 7 år. NÄHÄ, tänkte väl det. Jag släpper detta denna gången, men JAG VILL INTE komma på er att åka såhär igen. Är det förstått?"

Nu kan man tro att denna kvinnovarelse inte alls var så otrevlig som som jag skriver, men allvarligt, jag la ner mig för att inte späda på det. Hon står alltså och skäller ut två små barn som inte har något med sina biljetter att göra. Deras föräldrar har bokat fel! Killen försökte förklara för henne:

"men det är inte vi som har bokat biljetten, det är..."
"Jaaaaaa, men det spelar ingen som helst roll. Jag vill inte veta av det här igen"

Seriöst, vad gör hon när hon kommer hem? Tänder en cigg under köksfläkten, plockar fram ett djupfryst spädbarn ur frysen och steker på med lite margarin. prickskjuter toddlers i sandlådan utanför på gården med luftgevär. Rosslar fram ett skratt när hon ser nyheter om den senaste svältkatastrofen i Etiopien och klär på sig sin autentiska SS-uniform och heilar framför hallspegeln.

Jag återkommer efter  Danmarksvistelsen med hett skvaller och kanske lite bilder från Danmark!!! Stay tuned!!!


Mitt Liv Som Häst

Nu sitter jag hemma i mitt barndomshem återigen. Har sett lite på Rachel Ray och The Ellen Degeneres show, så dan kan ju knappast bli bättre. Arvika var väldigt bra, som jag redan skrivit. Jag hade väldigt trevliga tältgrannar, ni vet sådana som sa årt en att dricka mycket vatten och gav en solkräm. Underbart. Arvikas egna white room. Men jag lyckades ju som sagt bränna mig rejält ändå, så min näsa flagnar väldigt osexigt. Men det är kanske ett gott tecken, kanske jag kan slippa den temporära clownmasken som jag för tillfället sitter på.

Semestern satt som en sportkeps, jag skall verkligen njuta av den. Jag träffade en kille på festivalen, Felix, och han var en sån livsnjutare att både Ernst K och Steffo verkade deprimerade och trötta på livet vid en jämförelse. Han kom förbi vårt partytält där det spelades Adams best of the best-hiphop, och var bara tvungen att slå ner. Sen hängde vi vid vårt tält typ alla kvällar och körde Haddaway blandat med Geto Boys och MF Doom. Han satt i solen och bara log och sa att jag räddat hans festival. Han käkade kalamata-oliver(!) och drack öl och mådde bra. Definitionen av en lycklig man. Jag tog upp det med honom och hans svar var klockrent:

"Ja, det stämmer nog. Jag är en sån kille som om jag bara har 20 spänn kvar på kontot så springer jag och köper en chokladkaka istället för att köpa mat och sånt."

Underbart. Såg en del bra spelningar, men som vanligt så prioriterar man bort mycket med argumentet att det är 1000 grader celsius, att man hellre ligger i skuggan och äter glass. Men jag såg de jag ville se helst, Håkan Hellström, Robyn, Totalt Jävla mörker, Slayer.. Så jag är nöjd. Håkan-spelningen var en av de bästa jag sett på länge, jag stod längst fram och det var rätt knökfullt. Mina kläder var genomblöta av svett, no joke, verkligen genomblöta.

Jag lyckades undvika de värsta festivalfällorna, jag satte inte min fot på en bajamaja, cashade vatten-toa hela festivalen. Kändes bra. Försökte undvika den sjuka maten, men nån langos slank väl ner ändå. Palla hittade en guldgruva i ett bohemtält som var gömt bortom all älgkebab, där de körde hårt på orienten-temat. Vsttenpipor, baklava och en SJUKT god rulle med massa bulgur, grönsaker och grejer, som faktiskt smakade nyttigt. Det värsta var dock att man var tvungen att ta av sig skorna i nån jävla ritual för att komma in, och har man dyblöta tygskor så är det lättare sagt än gjort att sätta på dem igen esamtidigt som man balanserar 2 veg-rullar.

Festivalen var hur som helst värt det, väldigt trevligt överlag, mycket trevliga människor som vägde upp skiten, smutsen och äcklet.

Och min slutsats; Alkohol, kärlek, ja hela jävla livet är som en häst, när man kastas av så är det bara att hoppa på igen.


Back on track

Hemkommen från arvika i natt, jävligt skönt att slippa den sista dagens ångest med tält krig och helvete. Jag lämnade mitt tält kvar, det var sunkigt ändå. Jag är rätt trött, har haft det väldigt kul och får ta en mer genomgående redovisning kanske imorgon. Jag har bränt sönder min näsa, och skaffat enshadeburn from hell så jag se ut som en jävla pajas. Men vi löser det.

nu ska jag sova.