Synagoga Satanae

Imorgon är det sista dan innan semestern, kan ju säga att den känns efterlängtad. Har märkt att den behövs, ibland blir jag grinig över småsaker, så en ledighet är nog på sin plats. <br /><br />Idag har jag varit ledig, men dagen har mest känts som en transportsträcka, att var ledig näst sista dagen innan semestern känns lite B, men jag har hunnit med en del ändå. Handlat mat, handlat byxor, sett på 4 avsnitt Sopranos säsong 6, lagat mat, dödat lite ryssar i en båt i GTA. Så det är cool ändå. Jag måste fixa lite grejer innan arvika också, lokalisera min gamle trotjänare <strong>berit</strong>, min boombox. Jag tror att min vän Anders har kidnappat henne, så jag hoppas på att återse henne snart, vore tråkigt att inte ha nån musik på festivalen liksom. Men det löser sig nog. Sen måste jag hitta mitt blommiga tält, sovsäck, etc etc etc. Jag har inte koll på vart jag kan tänkas ha allt sånt.

Jag ska nog börja posta mer söta kattungar på bloggen, för att bredda min läsarkrets. Mina läsare är idag, enligt min agent, män ålder 18-45 samt kvinnor 18-30. Jag förlorade tydligen många av mina äldre läsare när jag skrev att män var häftigare än kvinnor. Jag håller fast vid det, men ber om ursäkt ifall jag sårat någon. Iallafall, barn och ungdomar i åldrarna 7-17 läser sällan bloggen, så då anpassar jag den för att bredda läsarkretsen med lite kattungar, hundvalpar och annan skit så att bloggen kan erbjuda roligt innehåll för alla åldrar. För att nå män över 45 och kvinnor över 30 vet jag inte riktigt vad jag skall posta, men vad fan alla gillar väl kattungar. Man måste ju vara ett monster för att inte gilla dem. Slår vad om att t.o.m Hitler och Pinochet gillade kattungar. Vi tar en till:


Naaaaaaaawww!!!!!! Kolla den ser helt rädd och lite störd ut!

Jag är en vampyr, jag suger och spyr

Jag hatar SJ, staten jävla järnvägar. I helgen var jag på besök i Höör, väldigt trevligt att andas lite landsluft. Jag drog på mig en ohelig förkylning, men det var lugt ändå. Låg inne en hel dag och kollade på simpsons och film på Marians dator, så jag frisknade till. Går lite på ibumetin nu, men på bättringsvägen, lagom till att Marian insjuknade, så det är ju kul att man kan bjuda på sig själv.

Iallafall, jag hade trevligt, lekte mördarleken, åt massa sallad, såg på film, drack äppelvin och mådde bra. Förutom förkylningen alltså. När jag skulle hem gick jag och Marian till stationen i god tid, hann ta en glass och satt och väntade i blåsten. Tåget rullar in, folk skriver av, jag säger hej då, tar mina väskor och går till tåget som är ca 3 meter bort. Dörrarna stängs. Jag skrattar lite lätt åt detta misstag, och trycker på den vinögda pil-knappen som indikerar att dörrarna skall öppnas igen. Det händer inget, jag trycker fler gånger, bankar lite lätt på rutan, ser en äcklig konduktörs-kärring luta sig ut ur vagnen längst bort, titta på mig, luta sig in igen, och sen börjar tåget rulla. Satan,helvete, fan, tänkte jag. OK, om jag hade varit sen, men jag väntade alltså LÄNGE på tåget. Tågets dörrar var öppna i 15-20 sekunder, på sin höjd. Hon såg mig, men åkte ändå. Jag svor långa ramsor i mitt huvud. Marian ringde till en vän på sin skola som kunde skjutsa oss till lund, där jag skulle byta tåg mot Göteborg, så vi hoppade in i en trogen saab 900 och körde räserbil mot lund. Vi missade tågen med ett par minuter och jag höll på att koka av ilska. Vi bestämde oss för att göra det bästa av sitationen, och göra något trevligt av missödet, så vi gick och käkade en bit god mat och väntade  på mitt nästa tåg, natttåg mot Göteborg, 23.23 framme 02.14. Jävligt kul. Tågt var en kvart försenat dessutom. Det var även jättevarmt, väggarna var varma som element, man kunde inte luta sig mot dem för då brände man sig. Jag skojar inte, de var glödheta. Serveringen var stängd, personalen var skånsk och otrevlig och jag svor att jag aldrig mer skall åka tåg någonstans i hela mitt liv.

Man försöker göra så gott man kan för att vara miljövänlig, men tack så JÄVLA mycket statens järnvägar, nu har ni förlorat en kund. Ni skrattar nu, med ert monopol på grisighet där ni kan förnedra alla resenärer. När ni försöker ge mig skuldkänslor för att jag betalar md kort i serveringen. "Jaha, du vill betala med kort, ok. Ja, det får väl gå bra... Du har inga kontanter? Nähä nej, ok.... Jaja.... Annars kunde du ju tagit ut pengar på stationen..."  När ni gnäller över att nån inte hunnit hämta ut sin biljett, men har bokningsnummer och allt sånt, ett samtal och ni kan lösa det, men ni måste hålla moralsnacket varje gång. "Ja, den måste du hämta ut innan den vet du väl. Ja, det är försent nu, då får du köpa ny biljett. Ja, det spelar ingen roll. Annars får du hoppa av vid nästa station."  För att inte tala om nya hemsidan. Allt för att förvirra och göra det svårare att jämföra priser mellan olika biljetter.

Så nu är det kört. Ni har noll servicekänsla, noll förståelse. Paragraf-ryttare som som får korrupta krogvakter att framstå som fromma lamm. Nästa gång tar jag flyget. Jag skall även demonstrativt spruta upp ett par aerosol-burkar i luften för att verkligen slita sönder på naturen, inte för att jag hatar naturen, utan för att jag hatar SJ. Eye for an eye.

Och jag är inte först med att ventilera dessa åsikter. Googla "Hata SJ" så får ni se.

Resultat 1 - 10 av ungefär 669 000 vid sökning efter hata SJ. (0,21 sekunder)

Your Honor, I rest my case.

Och nämnde jag att jag skulle upp och jobba idag? Fick väl ca 4 timmar sömn. När jag kom fram gick inga spårvagnar eller bussar, så det var taxi som gällde. Allt som allt gick denna lilla fadäs på drygt 800 spänn, och då räknar jag inte med biljetten som jag redan betal för. Taxi, ny biljett, bensin. Tack SJ, tack för att Ni finns.

Dessutomär tidingen Kupé världens sämsta tidning och jag hatar allt som står i den.

IllmaticHär har vi honom, min gästkrönikör, lite maskerad. Lite anonym. Han berättar vad det är han verkligen gillar, och jag lyckas fånga hans ord i en pratbubbla, precis som i en rocky-serie. Visst är det festligt??

Allvarligt talat, han sa inte sådär, det var jag som lurade honom att ställa sig framför denna skylt som ett practical joke, och min gästkrönikör hade ingen aning om vad jag lurade honom till, hahaha. Det blir nåt att visa för barnbarnen det, att du gillar sådana äckliga saker!!! Hahahaha, jag är ett geni. 3-dagars ledighet nu, sweeeeeet. Det skall jag nog fira med en cruzcampo, jag beställde ett flak, friskt som klarälven ner i halsen så här på sommaren.

imorgon bär det av till skåne, men ikväll så vet jag nite vad som händer än. Det luktar ju Oz och Gta men vad fan, det är midsommar. Jag vill somna i en buske och drömma en midsommarnattsdröm. Halleluja.

Prisoner #93A234Jag har  efter många efterforskningar kommit fram till att engelska med afrikansk accent är  den coolaste verisonen av det engelska språket. Andra finalister som slogs ut i sista rundan var italian/american och new yorker-jew. De låter också jävligt coola.

Det är inte många dagar till min semester nu, vilket skall bli så jävla skönt. Sen blir det arvika-festivalen med största trolighet, En massa bra artister jag vill se. Var rätt länge sen jag var på en riktig festival med lera och sånt, senaste var nog metal town, och den räknas inte riktigt då den ligger i centrala göteborg.

Idag skall jag lyssna in mig på lite musik. Markus Krunegård, Kocky, Efterklang. Sånt som kommer till arvika. Sen blir det att dra ner till stan och glida runt, kanske spendera ännu mer pengar på kläder. Kanske ta en entourage-lunch.

Midsommarafton jobbar jag till 2, efter det tänkte jag fira en urban midsommar i GBG, för att på midssomardagen till den skånska myllan och hälsa på Marian. Kommer bli trevigt. Bara jag hittar någon att fira midsommarafton med här i göteborg, vill ju inte sitta och nubba själv i lägenheten. Vi löser det.

Dagens traktor är som många redan vet:

Volvo BM T24.

Ack Värmeland du sköna


Imorgon bär det av biatches, då åker jag hem till Karlstad, Värmlands hjärta. Ett hjärta som förses av blod av Klarälven, som lugnt pumpas genom det vackra landskapet. Min lilla lilla syster har blivit stor och skall ta studenten, och jag tänker låtsas att jag tagit studenten, och gett mig fan på att det skall bli roligare än sist. Så direkt efter jobbet hoppar jag på tåget mot staden med flest soltimmar per år, och stanna tills på torsdag. Ingen långvistelse alltså, mer en försmak av vad sommaren har att erbjuda. Öl, Tomas Ledin, jeansjacka, storstadens puls och urskogens kraft. Yin Och Yang. Gin and Juice.

Annars har jag spenderat alldeles för mycket pengar på kläder de senaste veckorna. Det känns dock ok, jag tycker jag förtjänar det. Ska jag ha också.

Nu skall jag nog läsa senaste Vice och sova. Sov asdåligt i natt, vet inte varför. Var för varm och sen för kall, mina armar kliade osv osv. Så är det ibland. Jag är ju annars blessed med gåvan att kunna somna stående i rusningstrafik så jag klagar inte. Jag vet de som inte kan sova alls. Typ varje natt. Ingen höjdare.

Imorgon skall jag hinna med;

- jobba
- köpa proviant till tåget (förslagsvis banan, nötter och loka)
- köpa en kasse öl aka "göttepösen"
(brahma, bud, miller, sol, san miguel, pripps pure och stella. Några bubblare: Tiger, Red Stripe, Staropramen och cobra. En öl som tydligen är beställningsvara på systemet är Cruzcampo. en lätt spansk öl som smakar guld. Jag drack den på en spansk restaurang här i Gbg, glömde vad den hette och såg den av en slump idag. Går bara att beställa 24 pack från systemet, men får fan ta och göra det. obs! notera ordvitsen "bubblare")

Ok, det var nog allt. Vad gillade ni gästkrönikören då? Visst är han störd? Jag gillar honom skarpt.

Gästkrönika: Skavsårens påminnelse om livets förgänglighet

Sår och blåsor uppstår lätt vid nötning som huden är ovan vid, eller om det skaver länge, till exempel om man går långt eller har nya skor. - http://www.vardguiden.se/templates/Article.aspx?Articleid=2299

Efter att ha vandrat den långa och omständliga vägen från lägenheten på lindholmen ändå upp till rambergets topp var skavsåren ett obestridligt faktum. Det räcker inte med att de gör ont och är obekväma för stunden, det värsta är nog istället att jag från den stunden vet att dessa sår kommer att bestå och plåga mig flera dagar framöver. Jag kan lura mig själv till att tro på sådana påhitt som att vaselin och nakenhet på adams soffa i några timmar ska lindra, men när kvällen är slut och vi kommer hem från stojet och skratten så är de ändå kvar, varken sämre eller bättre än förut.
Rubriken antyder att det finns en koppling mellan mina skavsår och vetskapen om att livet är flyktigt, och även om jag i skrivande stund har en stark känsla att så är fallet, kan jag inte riktigt sätta fingret på hur det förhåller sig så. Det är upp till de lärde att fundera över. Kanske att jag kan återkomma framöver med ett utförligt svar på denna fråga, vi får se.

Referens till skavsår

Den här bilden illustrerar mitt dilemma en aning, även om bilden inte visar mina ben och jag heller inte ådragit mig mina skavsår från löpning eller något av likvärdig ambition. Skavsår på låren, som denna skrivelse handlar om, är ett gissel. Förbannat vare värme, svett, sommar, bad, slitna skor, ohanterligt hår, bristniningar på axlarna som kommer så fort jag lyfter något på över 5 kilo eftersom jag är ett fetto som aldrig använder kroppen som jag borde, och så vidare.

Annars ännu en dag av ensamt innesittande, det här är det enda produktiva jag gjort idag, och huruvida blogginlägg är produktivt kan och bör ifrågasättas. Har gått runt i adams lägenhet idag iförd endast kalsonger idag, det återstår att se ifall jag får på mig något mer lagom till att adam kommer hem från jobbet. Önskar att jag hade en kamera så att jag kunde fota denna dekadens som jag lever i för tillfället, men du får föreställa dig. Önskar att den som läser detta och föreställer sig hur det såg ut i adams lägenhet med den dekadenta erik kunde göra en teckning av hur det kan ha sett ut och skicka till adambjrkman_at_yahoo.se !

Nu åter till soffan och sopranos!

/ Gäskrönikör Erik

Men en gang ud af ti, alt er perfekt for os alle

Nu finns New Direction tillgänglig även på danska, engelska och arabska. Jag har fått otroliga påtryckingar från läsare världen över att "go international" så det är väl inga problem? All in! Jag jobbar även på få en kinesisk falang av New Direction, men då måste jag först censurera mina texter, och det skulle kännas tungt. Vi får se, det kan bli framöver, det ligger på tapeten iallafall.

New Direction på Danska:
http://translate.google.com/translate?u=www.newdirection.blogg.se&hl=sv&ie=UTF8&sl=sv&tl=da

New Direction på Arabiska:
http://translate.google.com/translate?u=www.newdirection.blogg.se&hl=sv&ie=UTF8&sl=sv&tl=ar

New Direction på Engelska:
http://translate.google.com/translate?u=www.newdirection.blogg.se&hl=sv&ie=UTF8&sl=sv&tl=en

Klockrent! Det roligaste/vackraste som jag läst på länge är den danska översättningen på Modest Mouse-låten Bukowski:

"Ni ud af ti vore hjerter kun få opløst.
Men jeg ønsker et bedre sted, eller bare en bedre måde at falde.
Men en gang ud af ti, alt er perfekt for os alle.
Men jeg ønsker et bedre sted, eller bare en bedre måde at falde."

Det är sann posei, och folk säger att danska är fult. I don't get it.
Idag jobbar jag inte, och det gjorde jag inte igår heller. Det är sweet.

Nu har jag även sänkt första säsongen av Oz, sjukt bra. Så det blir att beställa hem säsong 2 och 3 framöver med, man kan ju inte sluta mitt i. Sen efter det så blir det sista säsongen Sopranos, jag har sparat lite på den, vill inte att det skall ta slut liksom.

Nu är det förövrigt 25 dagar tills jag går på semester. Det skall bli så jävla skönt. Har inte så mycket planerat, men en och annan bläcka skall det nog kunna bli, samt åka ut på landet. Köpenhamn kommer jag nog besöka också, sen får vi se. Jag är sugen på att resa runt lite, så det kan nog bli en trevlig månad. Livet är underbart. Jag har bränt massa massa pengar på sommarjacka och solglasögon, så jag känner mig redo för sommaren. BRING IT ON!!!

Sleep is the Cousin of Death

image144

Det nya svart är kvällspromenader och east coast-rap. Som tillexempel mannen ovan, Papoose. Han är riktigt cool. Men även Wu tang-clan, Nas och (tidiga) Mobb Deep.

Idag har jag varit ledig och bara glassat omkring i shorts och solglajjer. Det behövdes. Jag orkar inte skriva mer just nu, men jag kan säga att jag är väldigt glad.