Salute!

image136

En subtil eloge till sveriges häftigaste män, samt en uppmaning; sluta aldrig med att vara er själva, stå upp för er sak, för i slutändan är den allt ni har. Backa inte, skit i den svenska avundsjukan, åt helvete med jantelagen. Andas framgång.

"Well I wont back down, no I wont back down
You can stand me up at the gates of hell
But I wont back down

Gonna stand my ground, wont be turned around
And Ill keep this world from draggin me down
Gonna stand my ground and I wont back down"


But deep inside my bones feel like timber

Joorå saat ee, igår var jag på Pustervik. Efter jobbet drog jag till Mats för att se Sverige - Brasilien, men på spårvagnen råkade jag plocka upp en metro där jag kunde läsa att Lightspeed Champion skulle spela! Så jag såg väl en timme av matchen, och sen drog jag själv på spelningen. Det känns alltid lite sorgligt och lowlife att gå på spelningar själv, men det var rätt lugnt ändå. Spelningen var underbar, verkligen intim och väldigt opretantiöst. Lightspeed Champion verkar vara väldigt självdistanserad och kunde driva med sig själv och hela grejen. De spelade b.l.a en version av Star Wars-melodin som var lysande. Bara det liksom.

Lyssna på skiten: http://www.myspace.com/lightspeedchampion


Jag köpte mig en fin tisha med guld på, jag är ju lite svag för guld.

image134

Sjukt dåligt med gissningar på senaste frågesporten. Vad är detta, det kostar inget att gissa. Jag höjer vinsten med en vaniljpuck och 60 spänn i rikskuponger. Som hittat.

Klockrent där. Bra dag i dag också. Sjukt bra. Trots min nyfunna förkylning med extra halsont. Svepte en stor kopp te i morse, skållade halsen så den skulle bedövas. Det brukar funka rätt bra.

Och som de flesta redan har gissat är dagens hundras:

image135

Malteser.

Shootin' some B-ball

Jag är världens sämsta bloggare, jag bygger upp spänning och pissar på den, berättar vad jag skall göra, och sedan struntar jag i att fullfölja. Skriver istället ett inlägg om att jag tvättar utan tvätt-tid. (Ja, jag gör även det i skrivande stund....)

Några saker jag har hunnit med sen sist jag skrev:

- Besökt Karlstad (Väldigt trevligt avbrott i den annars stressiga tillvaron. Käkade hemlagad mat, fikade med mormor och morfar, lekte med vänner, dansade på nöjesfabriken. Behöver jag säga mer? 5 av 5.)
- Besökt Hard Rock Café (Jobb-grej, firade en butik. Fri sprit. så då blir det i alla fall 4 av 5.)
- Ätit fruktcocktail till middag. (En nyttigare sort, med fruktjuice istället för sockerlag. Den var god. själva fruktcocktailen får 5 av 5, men just att äta det till middag får en svag 2:a av  5 möjliga. Det var gott, men man skall nog inte äta det till middag.)
- Köpt de snyggaste jeansen jag någonsin ägt. (Jag har fått kommentarer av folk jag inte känner för att de är så snygga, helt seriöst. Ett par nudie long johns. Lite ljusa och slitna. 5 av 5!!!!)
- Inte städat lägenheten. (Inte bra. Allt är lite dammigt. Äckligt. Jag vet inte riktigt varför jag inte städat. Men jag gillar inte att göra saker halvdant, så jag tänker nog storstäda imorgon.)

Nu kommer, som sig bör, en bild med lite musik jag lyssnar på för tillfället. Den som gissar alla rätt vinner en 6:a Apfelkorn och en påse cashewnötter.
image133

Några är ju skitlätta, men det kan nog bli klurigt att gissa alla. JAg tror förresten att bloggen kommer vara roligare om jag använder mig mer av kursiv och fetstil. Lite mer "hustle" kanske. Kvällen kommer bestå av Filip och Fredrik och 100 höjdare.

He's a pretty good read...

"Nine times out of ten our hearts just get dissolved.
Well I want a better place, or just a better way to fall.
But one time out of ten, everything is perfect for us all.
Well I want a better place, or just a better way to fall."


Jag vill ha mina inlines. Jag vet inte om de är hemma i karlstad, eller om de ligger i den stora, hemska högen i mitt förråd. Jag skall nog gå ner och leta efter dem. Men varje gång jag går ner i mitt förråd så trillar saker ner på en, då jag har staplat allt i en instabil hög.

På Lördag åker jag hem till byn för att träffa vänner och familj. Troligen göra Karlstads gator osäkra igen. Like back in the days.

Annars börjar våren komma. Det känns bra. Man börjar känna sig som en grönlänning när det är mörkt när man åker till jobbet, och mörkt när man slutar. Grönländare. Grönlänning. Grönlandian. Fuck it.


I lördags kom min gode vän Adrian på besök för att se cunning linguists på Pustervik. Det var en fet spelning och efter den åkte vi med några tuffa hiphopare på klubben som anordnade spelningen. Så vi följde efter till ett ställe som heter kontiki, som är stort var stor som en skokartong. Vi blev ledsna och åkte vidare till Uppåt, framåt. En trevlig kväll, men jag jobbade dagen efter och var lagom sliten på jobbet. Sånt får man unna sig ibland.

Nu skall jag göra nya inlines med hjälp av stålull, tidningspapper och kapsyler. De kommer bli feta.


Os Abysmi Vei

image132

Här en en ganska fin bild som jag tog i måndags när Dillinger Escape Plan uppträdde på Sticky Fingers, tillsammans med Poison The Well och Stolen Babies. De senare spelade spök-metal med oljefat och dragspel i sann Tim Burton-anda. De var väl roliga att se, men musikaliskt ett rungande "nja".

Johnny var Evas hjärtas låga

Jag har uppdaterat mina länkar och lagt till två värdefulla sidor som är roliga och lärorika för hela familjen. Den ena är superklubben, ett par gamla fanzine-makare som har tagit steget ut in ze world widez webz. De skriver roliga texter, så check them out.

Den andra är till texmagasinet, som drivs av en dude som heter Robert, och han är också väldigt rolig. Jag insåg detta när jag någon gång för länge sedan snubblade över hans skunksida, där han publicerade en mail-korrespondens med Erik Haag. Den var väldigt skojig. Han sjunger även i ett av de bästa svenska hardcore-banden någonsin, the smackdown, som tyvärr för tillfället har en "hiatus". (
http://www.myspace.com/smackdown)

(Jag är väldigt nöjd med att jag fick använda ordet hiatus.)

Allt annat kan man sammanfatta med: Den som lever får se.

Midnatt råder

"Ah, men varför bokar du ingen tvätt-tid som alla andra???"

"Ah men DU DÅ!"

Så nu sitter jag här igen, väntar på att få tvjyv-tvätta mina kläder. Jag har ett par rena strumpor, så jag måste fan få det gjort ikväll. Men jag är en sån spontan och charmig kille att jag inte bokar tvätt-tider, no sir-e bob, jag kan ju inte planera i förväg, hur skulle det se ut? Det är fortfarand enån i tvättstugan, jag smög ner för en 15 minuter sen, så jag får vänta. De tär det tvyv-tvättning handlar om i grund och botten. Väntan. Klarar man inte den så kan man lika gärna boka tvätttid. Då har man inte Cohones. Då är man rökt. Adios Amigo.

3 säsonger av Sopranos sänkta, jag har insett att jag köpt dem till hutlösa överpriser på Åhléns. Säsong 4 och 5 är beställda från cdon. Det är så jävla bra, jag kommer grina när jag sett alla säsonger. Men jag har ju fått bra tips på andra serier som jag borde se, så det löser sig säkert. Tack för det.

Jag satt och kollade på trailern till GTA 4, det verkar så häftigt. Jag funderar på att säga upp bekantskapen med alla jag känner när det kommer och bara spela sönder det.

Något som folk borde lyssna på är Little Brother, en amerikansk hiphop-grupp från North Carolina. De är jävligt bra.

Snart skall jag ta mod till mig och smyga ner igen. Vänta in bytet, tvättstugan. Tugga på en tandpetare, andas långsamt. Kisa med ögonen, smyga ner med tvättkorgen. This is the real deal.