Livet som Klyscha

I Fredags såg jag Håkan Hellström på Liseberg. Jag har aldrig känt mig som en göteborgare förrens då. Det var väldigt bra, en folklig ton. När jag kom gående inne på området så var det som om hösten verkligen kom med Håkan. Det låter så jävla klyschigt, och jag tänkte det redan när jag gick där. Det blåste lite, inte hårt och obehagligt, utan mer en skön höst-bris, och det föll gulnande löv från träden som träffade mig. Den ultimata klyschiga bilden av hösten. Det enda som fattades var att jag drack en kopp té och hade en lång halsuk virad runt halsen.Tack och adjö, sommar-jävel, vi ses nästa år igen. Lite vemodigt, men ändå fint. Bögigt inlägg än sålänge, men jag får leva med det.

Sen blev jag elitistisk igen när Håkan väl börjat spela. Helt plötsligt ville jag inte vara göteborgare längre, jag ville vara så långt från göteborgare som möjligt. Partille-Johnny och Svenne Banan var där och försökte förstöra min upplevelse för fulla muggar. De var bara där för att höra "Känn ingen sorg för mig Göteborg" och "kom igen, Lena!" och stod och pratade högt på trött göteborska: "Ska han inte enna spela de goa låtarna?" och ville förstöra nåt som de gillar, typ sitta och göra pruttar med armhålan under hela melodifestivalen eller cockblocka dem under en hel löningshelg på avenyn. Men som vanligt så är jag väldigt kluven till alla känslor av hat som jag bär på, och ifrågasätter dem. Vem säger att jag har rätt och de har fel? Klart de skall gå på Håkan om de vill. Ska de ha också.

11. When walking in open territory, bother no one. If someone bothers you, ask him to stop. If he does not stop, destroy him.

Så jävla sant.


I go Work, and Watch my Status Escalate

Dessa herrar skall jag se live. Och en är jag. (Jag är den vita killen)

Det skall bli så kul, bring it on säger jag! East coast! Bara jag inte blir sviken igen, Mos Def har ju redan svikit mig en gång, och jag har lovat Rickard att jag skall döda honom om de ställer in.

Jag har varit febrig, hostat och skit, men då kunde jag komma ikapp med Entourage. Så nu är jag i fas med resten av världen. Inte längre Out of step.

Annars var jag och såg en Tropic Thunder, den var rolig. Den får kanske 6 Hans Wiklund av 10 möjliga.


Does my head look fat in this?

Hey, photoshop-skills! Jag gick bild på gymnasiet!

Ibland så vill jag klippa av mitt hår. Det är rätt fint nu, men ibland så känns det som jag har samma frilla som Peter Jihde. Och det känns ju inte helt "perfa" direkt.  I helgen var jag i stockholm. Det var all in, väldigt trevligt. Vi hamnade på en skunk-fest, en svart-fest i en tågtunnel med en autentisk uteliggare som låg och sov. Skrik och panik, kallabalik helt enkelt.  Men väldigt roligt. Jag träffade en man på tunnelbanan som jag övertygade om att han var väldigt lik Neil Strauss. Det var roligt, för han var nog inte så lik, mest flint och så, men jag tyckte han var slående lik. Nu äre simpsons.


Sleepers hold

I morse hade någon glömt att ställa klockan, så jag drömde mig vidare och vaknade en 20 minuter innan jag skulle börja jobba. Mirakulöst nog så hann jag i tid, jag blev imponerad över mig själv. Hann inte duscha eller nåt, så jag hade väl en bad hair day kan man säga. Min kyl hade ju lagt av i lägenheten, och nu har de bytt den, men jag vet inte om den är påslagen ens, jag blir så trött. Dessutom så är jag så nyfiken och vill smyga och öppna den hela tiden, och det lär ju inte bidra till något vettigt heller direkt.  Jag skall snart flytta iallafall,  har 3 månader kvar. Kändes lite tungt först, men jag vill  ju ändå ha en större lägenhet med riktigt kök. Så de tär rätt skönt, mest att jag hatar att flytta, det är så tråkigt. jag tror jag skall lämna alla mina saker och köpa nya istället. that'll show 'em.Imorgon skall jag dra till stockholm, så då kan man se mig småberusad på tåget från gbg. Ska hälsa på lite vänner och förhoppningsvis rumla runt lite. Ska egentligen packa en massa nu men det är så tråkigt. trots det så måste jag göra det nu, jag åker direkt efter jobbet imorgon, ska bli skönt att komma iväg lite, bort från trasiga kylar och lägenheter.

Hug it out, bitch!Jag är för nog snäll för att rakt igenom vara cynisk. Jag ser en kille inne på Weekday med sin flickvän, vi pratar Svenne Banan big time. Inte ful, bara bananig. Han kollar skeptiskt på alla översajsade cardigans och håller upp en tröja för att visa sin flickvän. Hon ser hans skeptisism lysa igenom, och ger honom svaret: "Nej, det var inte riktigt din stil!"

I den här situationen vill jag egentligen kasta mig över bordet som kläderna ligger på och skrika i deras öron:
"NEJ, DU HAR INGEN STIL!!!" och kanske till och med knäppa i fingrarna eller fejka en trumvirvel för att verkligen bre på budskapet.

Men sekunderna senare så ångrar jag mig lite, och tänker: vem är jag att döma ut  människor bara genom en fälld kommentar och deras kläder? Bara för att han har fula jeans behöver han ju inte vara dum i huvudet. Det ökan väl oddsen, men det är inte givet.

Jag hoppas verkligen att HBO aldrig slutar förgylla min vardag. Vad har jag kvar? En halv säsong sopranos, ett par säsonger OZ. Entourage har jag sett en halv säsong av, så där finns det mycket att hämta. The Wire är givet som nästa val. Six Feet under blir nummer 3. Sen vet jag inte. Kanske skall ta en tripp till verkligheten om den finns kvar.

Mycket bra spelningar fram över:

Imorgon är det "hemlig" spelning med Detektivbyrån, på fredag har jag lyckats sneeka till mig biljett till slutsålda At the gates. Sen har vi ju GZA i Karlstad som jag tidigare nämnt, och efter det är det unholy alliance med Slayer, men framför allt Mastodon. Fett, ja men visst!