Nyle - Let The Beat BuildEn fet version av Lil' Waynes låt från Tha Carter III. Det var Adam, min kollega och vän, som visade mig denna, riktigt feel good.

Omar Little


Foto av: Terry Richardson


TUFF ELLER VAD?

Tomorrow's BaconMänniskor som utnyttjar en maktposition till sin egen vinning är alltid vidriga. Om dessa personer dessutom, hur lagvidriga de än är, har lagen på sin sida, alltid är mer trovärdiga i en rättegång samt har en hederskodex där man inte tjallar på sina kollegor ända upp i de beslutfattande leden, så har vi ett rätt stort problem. Tunnelbane-poliserna visste INGEN inom polisen vilka de var, det var ingen som kände igen dem. Rätt konstigt kan tyckas, men inte egentligen. de håller varandras rygg. Jag tror att våldtäkts-svinet och tomtarna i tunnelbanan bara är 2 av många fall som aldrig kommer upp till ytan. Idioter med maktbegär söker sig till tjänster där de kan utnyttja den. Det är vår plikt som medborgare att filma polisen, pressa polisen samt ifrågasätta polisen. Jag är verkligen inte naiv, jag tror det finns många bra poliser där ute med, men även rätt många idioter. Så filma och lägg ut om de beter sig illa.

Tuffare Än Läder


Stockholm för nåt år sedan.

Jag har en granne i huset som verkar vara lätt psykiskt störd. Vet inte i vilken uppgång han bor, men han är freakin' weird. Jag vet inte om jag skrev om den senaste incidenten, jag berättar ju inte allt som händer mig. Det vore tragiskt. Jag plockar ut guldkorn, som när jag berättar roliga historier om att jag hatar SJ eller att jag smygtvättar. Anyways, förra gången jag stötte på honom så skulle jag, lustigt nog, tvätta. Jag hade skrivit upp mig på listan, och någons namn var överstruket, någon hade alltså ångrat sig. Fine, tänkte jag, och begav mig ner med min månadsfulla tvättkorg. Väl nere i stugan så stod en man, rätt kort, skäggig och bastant och såg arg ut. Jag hälsade och han frågade:

"Är det du som har strykit över mitt namn?"
"Ehhh, Nej?"
"Jag har faktiskt tvättid nu. Jag ska tvätta!"
"Ok, gör du det...Tjabba."

Ok, för att greppa hans logik; han trodde att jag hade strukit över hans namn och skrivit mit eget. Detta är det dummaste jag hört. OM jag hade gjort detta, hur skulle jag komma undan med det? Skulle jag ha antagit att han skulle komma ner och säga: "Jaha, jag bokade visst ingen tvättid. Mitt namn står ju uppenbarligen inte på listan. Jaja, så galet det kan bli! Hej pårej!" Och tillråga på allt så såg jag att han demonstrativt strykit över mitt namn från listan. Psycho...

Denna gång var den inte lika dramatiskt, men nåt fel är det ju på människan. Jag kommer ner för att hämta min tvätt, jag hade en tid bokad, jajjemen, och nu står karln därnere när jag kommer. Jag hälsar och får inget svar. Det går upp för mig att det är samma man som sist, och att han står och suddar och skriver på listan. Jag plockar ur min tvätt ur tumlaren och hör att han står utanför, för att sedan gå sin väg.

Alltså, för att inte ens hälsa på tilltal i tvättstugan, så krävs det att man är ett riksmongo utan dess like. Det var ju inte så att jag kramade om honom och tog honom på ballen, bara ett avslappnat "tja!". Han kanske har byggt upp ett hat mot mig i tron om att det var jag som försökte stjäla hans tid. Han väntar bara på rätt tillfälle att hugga mig. Cell Therapy...

Andra nyheter om min tvättstuga är att jag satte upp en lite busrolig, ironisk lapp för att se vad som hände. Grejen var att det redan satt en lapp uppe, en som förmanade folk att städa bättre efter sig. En sån lapp som sitter i varje fucking tvättstuga i hela sverige. Jag har aldrig fattat grejen, man går liksom in och lägger sin tvätt i maskinen. man går upp och kollar på illegalt nedladdade serier, man byter plats på kläderna till tumlaren och torkrummet, man drar några youtube-klipp och sen hämtar man sina kläder. Hur hinner man stöka ner? Jag har aldrig upplevt en tvättstuga som stökig, det är liksom ett kaklat rum med en mangel från 40-talet som ingen använder, och man spenderar knappt någon tid där. Om man inte klampar ner i lerstövlarna och rensar fisk i torkrummet så är det rätt lätt att inte stöka ner.

Så jag skrev en lapp och frågade ärligt vad problemet var. En öppen fråga både till de s.k nedstökarna, men även till de som tycker det är stökigt. Jag körde lite referenshumor, CSI-tvättstugan som kom in med UV-lampa och letade efter hudavlagringar och hårstrån, och lämnade en del av pappret rent för debatt. lIte som en facebook-wall. Fick en positiv kommentar av nån som föreslog att Sven Wolter som huvudrollen i CSI-tvättstugan, och som hade undertecknat med "orolig i 5c" LYSANDE! Sen var den någon som blev sur och gnällde att lappen var barnslig, såklart. Svarade inte på min fråga utan bara bitchade lite istället. Wuää wuää, barnsligt, alltid smutigt, wuuää, wuää!! Någon annan hade satt upp lappar i soprummet med provokativa budskap: "Alla som inte komposterar är våldtäktsmän" samt "Källsortera eller piskan!" och direkt så kom det även lite konspirationsteorier på min lapp; kan det ha varit samma person som skrev de andra barnsliga lapparna?

Mitt nästa steg kommer vara att sätta upp en lapp som klagar på tt det sitter uppe för många lappar, samt ett fält där man kan skriva under om man vill att de skall plockas ner. Vad tycks? Jag tror det kan bli succé. Lappen efter det skall påpeka att lappen innan var en dålig lapp, då den hade dubbelmoral.

Är det någon som läste hela inlägget? Det är rätt långt liksom. Och jag har frågat förut; vilka är det som läser här? Erik är en öppenbar, men sen så är det i snitt 15-20 pers till per dag som läser, och jag vill kartlägga er! Kanske skapa en blogg där ni får säga ert? vad vill ni läsa om? Vill ni gästblogga? Alla får gästblogga! Jag läste inte ens igenom Limpans inlägg innan jag publicerade det, jag är emot censur! Skriv en kommentar isf! New Direction behöver en New Direction!

Lågliv


Offerprästers Orkerster feat. Simon G och Becci Cuvert

mina lookalikes:

Har jag fått höra.


MITT MISSNÖJE ÄR MITT MISSNÖJE

Jag är en av dem. Jag vill ha upprättelse. Jag vill tala ut i Dalademokraten eller NWT, ochj jagt vill säga: "Så här får det inte gå till!" Det skulle vara en bild i lätt fågelperspektiv där jag håller min tågbiljett och ser ledsen ut. Hor-SJ lurade mig otaliga gånger igår. Först när jag kom till stationen så var tåget en halvtimme sent. Irriterande, men dock iallafall klara besked. Halvtimmen blev 45 min, och sedan en timme. De ändrade tiden gradvis, kanske för att de trodde att man inte skulle märka detta, men tillslut så bestämde man att tåget inte skulle komma alls, och att man skulle bege sig till ersättningsbussen. Det är dock alltid rätt trevlig stämning, man gör sitt bästa, pratar med sina medresenärer osv, man sitter ju i en utsatt situation som man inte själv kan rå över, och där hittar man gemenskap. Intressant fenomen. Jag satt bredvid ett trevlig småbarnsmamma med rakat huvud som utbildade sig till svetsare.

Vi kom till Öxnared, och fick olika bud varje kvart typ, vi skall stanna kvar, vi skall åka till Mellerud osv osv osv. Jävligt störande, vi sitter liksom stilla i Öxnared, sveriges skäggvårta, och de får inte tag i någon ansvarig på SJ. Och sen berättar chauffören detta för oss! Ville han dö? Det slutade efter en halvtimmes stillasittande att vi fortsatte till Mellerud i buss, och där skulle det: "...Finnas ett tåg, men troligtvis så kan inte det åka norrut, utan bara söderut. Så då får vi se vad som händer." Vid detta laget hade folk gett upp hoppet om att de skulle någonsin få se sina nära och kära igen, och satt och skrattade apatiskt.

Chauffören skojade och sa: "Nu svänger jag vänster här.. Mot Åmål... Fucking Åmål!!" och vi kom iallfall till Mellerud där ett tåg mot Karlstad väntade. Resten av resan var rätt innehållslös, men min taxichaufför hem var en urtypisk karlstadbo som kallade svarttaix-chaufförer för "talibaner" utan att skämmas. Svårt att inte låta elitistisk när man kommer tillbaka, men i mindra samhällen gror verkligen intolerans och idioti i större utsträckning än i större städer. Tråkigt men sant. Hann liksom inte vara i karlstas i mer än 5 min innan någon slängde ur sig en racial slur.

Nog om detta, nu börjar helgen! Party like it's '99!

DITT MISSNÖJE ÄR MITT NÖJE

 

Dagens roligaste tips är en länk jag just lagt till, upptäcktes genom ett hemligt forum för män, nämligen
Dagens Lokaltidningsbesvikelse. Vissa historier är ju tragiska, men sen finns det otroligt många GNÄLLSPIKAR i vårt avlånga land, som lever på sitt eget missnöje och som bara måste berätta för sin lokaltidning om skinkan som smakar illa eller om höga räkningar. Vi vanliga dödliga går ju tillbaka till butiken med skinkan, men nej, det går inte för sig! Detta skall allmänheten få reda på minsann och på köpet får man ett bra tillfälle att hora ut sitt ansikte i tidningen med en bister min. Notera de bistra minerna! Jag ÄLSKAR det!!


We rode on horses made of sticksI was five and he was six
We rode on horses made of sticks
He wore black and I wore white
He would always win the fight

Bang bang, he shot me down
Bang bang, I hit the ground
Bang bang, that awful sound
Bang bang, my baby shot me down.

Hjärnan Bakom:Karlstad på Torsdag, en Weekend i min gamla hemstad, känns behövligt. Hög chans för härj. Och Kanske en fika med morföräldrarna. Kom precis från ett träningspass, trodde att det skulle vara jobbigt att komma iväg, men det är fan rätt lätt. Jag mår bättre, och känner mig motiverad. PMA. Har även bokat resa till Berlin i Mars, känns nice att ha något att se fram emot, annars går man rätt mycket på rutin.

...


Shit Don't Stank


Blue Man Group aka. Caspa

Glömde bort att vi öppnar 11 på Söndagar, kom in en och en halv timme tidigt, så nu sitter jag och softar med en kaffe på lagret. Rätt skönt ändå, lyssnar på Dirty Old Town med The Pogues från min spellista
Big Pimpin' som jag lika gärna kan dela med mig av. Den är som en levande organism, den spelas mycket på jobbet, typ hela tiden, och ibland smyger det sig in lite gubbrock från Limpan eller lite Toto från Anders, så då gäller det att vara på sin vakt och plocka bort bajsklimparna från den i övrigt oklanderliga listan.

Har även börjat slänga in lite dubstep på den, hade svårt för det i början då jag tyckte det gick för långsamt, men börjar gilla det mycket nu. Marian har lyckats frälsa mig.

Annars snurrar Näääk mycket, Rickard som tipsade, och för att citera så fyller han en funktion i hiphop, samma som Snoop och Devin, Smooth rap om knatch och bärs.


TANKE:


Kaos i Butiken

Fick en tanke när jag var och handlade, tänk om man skulle utmana svensken litegrann; Man skulle spräcka den säkra bubblan. Man skulle gå in i valfri mataffär stjäla alla rullbands-pinnar från kassorna och se paniken sprida sig i ögonen på konsumenterna. "Kommer kassörskan förstå vilken mat som är min?" "tänk om maten blandas!" Det skulle bli meter-mellanrum mellan mathögarna.


Dirtbag Dan Vs. OsheaFrån Don't Flop i London, riktigt kul battle. International shit!

Alla Drömmarna De Stulit och Sen Dragit i Smutsen

Lyssna på Hästpojkens nya album, jag gillar det. Har inte lyssnat på det så mycket än, men det ligger bra i tiden. Lyssnade även på Nick Cave - Murder Ballads i morse, sånt sjukt jävla helgjutet album. Det är få som kan skriva som gamle Nicke med sin svärtad humor.

DANGER!!!


Snurrar.

BRA TV:

Tänkte lista lite tv som jag gillar för tillfället. SVT lyckas klämma ut ett par guldklimpar då och då ur sin av skattepengar betalade håriga stjärt.

Succéduon Anders och Måns

Missade lite Anders och Måns-boomen då jag inte lyssnar på radio. Men jag gillar dem väldigt mycket, och succéduon är det bästa jag sett med dem.  Får lite The Office-vibbar, nåt som jag inte sett på svensk TV tidigare. Det är samma pinsamhet, situationshumor med mycket awkward moments.


Landet Brunsås

Programmet har fått kritik både för att de tillagar marsvin och för att Erik Haag och Henrik Schyffert pratar för mycket utan att ta hänsyns till genusperspektivet.

"..Och det är när jag ser just kvalitet och kunskap i form av Lotta Lundgren överröstas av innehållslöst manligt gapande som feministen i mig vaknar." (citat från: 
MATÄLSKAREN)

Jag älskar ju som bekant innehållslöst manligt gapande (Filip och fredrik etc.) så enligt mig är det en bra programidé. Dessutom så hade de i det senaste avsnittet ett intressant utlägg om manligt/kvinnligt matlagande och högstatus/lågstatus-matlagning och hur det är sammankopplat.


Det Finns Ingenting Som Heter Rätt Tid, Rätt Plats

Får stöd i nojan, detta värmer! Jag får fortsätta svina runt utan att någon är the wiser! Och visst, jag kan "icke-ironiskt" spela TP, utan att känna hur de gråa håren sakta men säkert börjar krulla sig ut ur mina öron. Oh, the joy!

Träffade just en underbar medelålders dam från polen i butiken. Hon var konstnär och gav mig flera kramar, och var väldigt glad. Hon visade en massa fina foton hon tagit, jag älskar sånt! Man fuckar jantelagen!

Min nya archnemesis Linus har även han startat en blogg,
www.olddirection.blogg.se, han skriver om fotboll och whiskey, en riktigt trött blogg. Men besök den gärna och skriv elaka kommentarer! Fuck the fakes!

Har greppat tjuren i hornen och skaffat gymkort, så ikväll skall jag jogga lite på löpbandet. Börjar lite mjukt, sen om ett par månader ser jag ut som en grekisk gud. Eller kanske iallafall kunna springa lite längre innan jag börjar frusta som en grekisk taxichaufför.I dessa skor skall jag glida runt i sommarnatten. Kan ju inte misslyckas.

I am the Business, Man!Tungt som bly.

CHANGE IS A SOUND:"Now there comes a time
in every mans life, where decisions have to be made
wether to toil, to labor, or just plain piss your days away"

Detta sjöng Dropkick Murphys en gång för länge sedan, ett band som jag lyssnade extremt mycket på förr i tiden. Lite nostalgi har ingen dött av. Har något av en tidig 25-årskris, vad vill jag göra med mitt liv? Vad är viktigt? 25 år låter så gammalt, närmare 30 än 20. Känner mig inte vuxen för 5 öre, I might be an adult, but I'm a minor at heart. Jag ser dock tecknen, de blir fler och fler. Färre fester, mer bjudningar. Plötsligt står man med en flaska vin i handen och skall precis plinga på dörren till en middagsbjudning. Vad kommer härnäst? Spela TP? "Du bara måååste skriva ner receptet till din chokladkaka!" Kommer jag snart stå bredvid grillen med en folköl i handen och kommentera grillningen? Titta på Melodifestivalen? HELL NO!

Jag är inte redo! Jag vill fortsätta leva rövare. Svartklubbar, festivaler, dansa till Håkan Hellström och istället för att ta med en aladdinask så vill jag ta med tha motherfuckin Ruckus. Sova på soffor och vakna hes med blåmärken.

Erik har ju varit här hela helgen, och vi har haft väldigt trevligt. Rackartyg som vanligt. Igår var vi på Henry Rollins, och det var sjukt bra. Mannen stannar knappt för att ta luft, han kör från första sekund, och man sitter med ögonen som klistrade på honom. Han pratar främst om sina resor, och han har upplevt en del sjuka saker. Han är en historieberättare av första klass, och balanserar mellan allvar och skämt, och dessutom rakt igenom ärlig och uppriktig, arg utan att vara cynisk.